Nöje

Molly Sandén om skräckfyllda upplevelsen i kändisarnas sekt: ”kommer aldrig komma härifrån”

Annons
av extraextra
13 augusti, 2019
Annons

Molly Sandén blev indragen i Scientologerna.

Nu berättar den svenska sångerskan om sin panikfyllda upplevelse i högkvarteret.

Annons

En av kyrkans mest kända företrädare är Tom Cruise, 57, men även stjärnor som John Travola, 65, och Kirstie Alley, 68, är med i den kontroversiella sekten.

I sitt sommarprat i Sveriges Radio P1 berättar Molly Sandén, 27, om hennes obehagliga upplevelse med Scientologerna.

Blev lurad

Molly var i Los Angeles för att jobba med sin musikkarriär. Hennes låtskrivarpartner hade ivrigt tjatat på Molly om att hon skulle följa med på en vistelse hos Hollywoodsekten som startades av science fiction-författaren L. Ron Hubbard på 50-talet.

Det här var inte första gången hon bjudit in mig hit. Gång på gång hade hon försökt få dit mig – trots att jag varje gång sagt bestämt nej, och sagt att det där inte var något för mig. Men hon gav sig liksom inte, säger Molly Sandén i radio, rapporterar Expressen.

Molly blev lurad in i sektens lokaler i Hollywood och när hon klev in fick hon en plötslig panikångestattack.

– Jag greppar tag i räcket med båda händerna – och lutar mig ut över kanten så att lockarna pekar ner mot palmerna säkert 20 meter under mig. Jag överväger inte att hoppa, för så illa är det inte. Men jag behöver luft. Eller åtminstone känna en vindpust. Hjärtat dunkar hårt i mitt bröst, beskriver Molly det obehagliga besöket.

Bildkälla: Instagram

Molly Sandén som oftast brukar vara en väldigt modig person blev rädd under hennes besök på Scientologerna.

”Syrefattig atmosfär”

– Jag kan fortfarande minnas den syrefattiga atmosfären där inne, en metallisk doft av underjord. Men framför allt kunde jag känna min egen handlingsförlamning. Det var som att jag hade tappat talförmågan. Jag kände plötsligt hur väggarna i det lilla rummet började röra sig närmare mig. Och jag tänkte att: ”Om jag inte gör någonting nu – så kommer jag aldrig komma härifrån.

Molly lyckades till slut ta sig ut från högkvarteret och skämdes över sig själv att hon lyckades bli manipulerad till att gå dit.

Dela på Facebook
Annons