Nyheter

Nicolina bestals på 13 000 kronor – nu varnar hon för taxichaufförens fula bluff

Annons
av extraextra
2 december, 2019
Annons

Under en taxitur blev Nicolina bestulen på 13 000 kronor.

Nu misstänks en taxichaufför för minst sex fall av stöld.

Annons

Det var när Nicolina Tångring, 28, skulle handla på Hemköp på lördagsmorgonen som hon insåg att något inte stod rätt till. När hon skulle betala stod det ”medges ej ” på kortterminalen.

Nicolina förstod ingenting och när hon kollade sin internetbank såg hon att det fattades 13 000 kronor.

– Jag fick panik, grät som ett barn. Alla mina julpengar, och jag som skulle köpa ny soffa, säger Nicolina.

När hon ringde sin bank berättade de att 5 000 kronor hade tagits ut i två omgångar och sedan 3 000 kronor till under natten. Samtidigt som hon pratar med banken ser hon att det står ett annat namn på bankkortet.

Taxituren

Kvällen innan hade Nicolina varit på julfest i Västerås med jobbet. Vid 01-tiden på natten gick hon till samlingsplatsen för taxibilar på Stora torget och hoppade in i en taxi.

Taxichauffören var väldigt trevlig och småpratade under hela resan och var väldigt mån om att köra henne direkt till dörren så hon inte skulle halka på gatan.

– När jag skulle betala tog han fram en kortterminal och jag knappade in koden, sedan tog han terminalen innan jag hunnit godkänna och låtsades alltså godkänna, allt gick på en millisekund.

När Nicolina betalade bytte han snabbt ut hennes bankkort mot en annan likadan som han hade stulit från en tidigare kund. Hittills har han lyckats stjäla flera tusen från minst sex stycken personer.

Fick tillbaka stulet kort

När hon insåg att hon fått fel kort ringde hon upp namnet som stod på kortet och fick veta att samma sak hände henne för två veckor sedan.

– Jag ringde upp kvinnan vars namn stod på kortet och det visade sig att hon varit med om exakt samma sak för två veckor sedan.

Det var en 61-årig kvinna som hade blivit bestulen på 8 500 kronor och även hon hade fått en annan persons bankkort.

– Kvinnan hade ringt upp mannen som stod på kortet. Han var 68 år och hade blivit av med 5 000 kronor på exakt samma sätt. Det var nästan halva hans pension. Det är vedervärdigt, vad taxichauffören satt i system, säger Nicolina.

Alla tre har gjort en polisanmälan om stölderna och nu har även Nicolina gått ut med en varning på Facebook. Inlägget har redan delats över 2 000 gånger och flera personer har hört av sig och berättat att de blivit utsatta för samma sak.

– Det är helt ofattbart, jag förstår inte hur man har mage att göra så här mot folk, har man inget samvete?

Polisen har en misstänkt

Polisen i Västerås har mottagit sex anmälningar om stöld av en taxichaufför, berättar Anders Helin, utredare vid Västerås polis.

– Vi vet inte om det är samma gärningsman i samtliga fall. Den första anmälningen kom i början på året. Det har varit lugnt ett tag nu, vi vet inte om han legat lågt eller kommit undan.

Nu har polisen en misstänkt person som de tror ligger bakom stölderna.

– Just nu jagar vi övervakningsfilmer. Vi har lyckats få fram ett namn och tror oss veta vem det är. Han har varit runt på olika bolag, han sköter sig väl inte, säger Anders Helin.

Hoppas få pengarna tillbaka

Nu hoppas Nicolina att mannen åker fast och att hon kan få tillbaka de 13 000 kronorna hon blivit bestulen på.

– Jag hoppas verkligen att han åker fast, för så här får man bara inte göra mot folk, säger hon.

Dela på Facebook
Annons