Intressant

Därför svettas du mer än andra

Annons
av extraextra
30 maj, 2019
Annons

Gillar du att få en bekräftelse när du tränar hårt genom att svettas mycket?

Det är dock inte en bra bekräftelse på att du tränat hårt, eftersom svett beror på en hel del faktorer.

Annons

Det är ingen direkt nyhet att alla människor svettas olika mycket. Är du den som aldrig svettas eller den som svettas floder på gymmet?

Om du svettas lite eller mycket beror inte helt på hur hårt du har tränat på ditt träningspass.

Orsaken

Du bränner inte mer kalorier än andra bara för att du svettas mycket mer än dem. Det betyder heller inte att du tränar hårdare.

Att svettas har flera faktorer som:

– Det kan se ut som att personen som är dåligt tränad svettas mer. Det kanske rinner svett ur ansiktet medan det inte alls syns på den vältränade personen. Men mäter man så svettas den vältränade kopiöst mycket mer, säger Björn Alber, läkare och arbetsfysiolog, till Hälsoliv.

Vad som också kan spela roll

Vilken temperatur det är runtom dig samt hur mycket luftfuktighet det är spelar stor roll till hur mycket du svettas. Något som också kan spela roll hur mycket eller lite du svettas är dina gener. Exempelvis så kan vissa personer ha fler svettkörtlar än andra, vilket innebär att du kommer att svettas mer.

Så helt enkelt, bara för att du svettas lite så betyder det inte att du bränner färre kalorier. Det finns en hel del faktorer i spel här. Allt omkring dig påverkar hur mycket du svettas!

Dela på Facebook
Annons