Nöje

Paow om bluffen i Lyxfällan

av extraextra
14 mars, 2019
Annons

Paulina ”Paow” Danielsson har setts i flera olika realityprogram genom åren.

2017 var Paulina ”Paow” Danielsson med i ”Lyxfällan” då hon hade spenderat över 1 miljon kronor på två år.

Annons

Hennes fall representerades som att hon hade obetalda fakturor och att hon gick back 9 000 kronor varje månad.

TV3

Så här skrev hon på sin blogg en tid efter sin medverkan i programmet:

”Innan lyxfällan: Jag brydde mig inte om jag bara hade 1000kr på kortet och en räkning på 800. Jag gick ut ändå och tänkte ”sak samma pappa löser det åt mig”. Jag hade aldrig betalat en räkning själv. Nöjde mig med det som kom in på kontot för min pappa hjälpte mig jämt!

Efter lyxfällan: Jag nollar aldrig mitt konto längre. Jag betalar alltid mina räkningar så fort dem kommer så jag vet att dem är betalda så det slipper bli en stress. Och så lever jag efter det. Jag är betydligt mer angelägen till att tjäna pengar nu, tar tag i saker och nöjer mig inte med ”gratisgrejer”. Jag har fått ett någorlunda bättre konsekvenstänk också när det kommer till att ta ansvar i allmänhet.”

TV3

Hade egentligen inte problem

Men nu avslöjar hon att hennes medverkan egentligen bara var en ”bluff” och att hon fick betalt för att vara med.

Det är när hon gästar Anis Don Demina och Joey Massas podcast ”Det är inte hybris om det är sant” som hon berättar om sin medverkan i Lyxfällan.

– Jag reste och kastade pengar omkring mig som om det var ingenting, berättar hon i podden.

Hon berättar även att det enda pengaproblemet hon hade var en obetald mobilräkning som hade gått till inkasso.

– Jag jobbade ingenting och var i Thailand fyra månader. Jag satt och pratade mycket i telefon.

View this post on Instagram

Har det rätt bra här 🔥

A post shared by Paulina Paow Danielsson (@kattpaow) on

Fick betalt för att vara med

I podcasten berättar hon även att hon fick 60 000 kronor för att medverka.

– Så jag tjänade egentligen på att vara med, säger hon.

Susanne Nylén, presschef på Nordic Entertainment Group, säger att hon inte kan uttala sig om de medverkandes avtal.

– Jag kan inte kommentera hennes utspel i detalj, utan det får stå för henne. Rent generellt utgår en ersättning om de medverkande till exempel behöver ta ledigt från jobbet för att medverka i inspelningen och förlorar arbetsinkomst. Hade vi inte gjort det hade programmet varit lite kontraproduktivt, säger hon till Aftonbladet.

Hon fortsätter berätta att Paulinas fall skiljer sig från de andra deltagarna.

– Det blir ju ett mer speciellt fall eftersom hon är ett känt namn, men ”Lyxfällan” utgår från ett väldigt tydligt format: det finns ett beteende som ligger bakom att man hamnat i en skuldsituation och behöver hjälp. Bakgrunden till och omfattningen av skulderna kan se olika ut.

Dela på Facebook
Annons