Nyheter

Pappa och dotter fick cancerbeskedet samtidigt

Annons
av extraextra
13 januari, 2020
Annons

Jessica Duffield, 22, kämpar mot bröstcancer för den andra gången medans hennes pappa kämpar mot njurcancer.

Jessica blir tvungen att skjuta upp sitt tredje år på universitetet.

Annons

En pappa och dotter kämpar båda mot cancer på samma gång. Dottern kämpar mot bröstcancer och pappan kämpar mot njurcancer.

Jessica Duffield, 22, blir tvungen att skjuta upp sina studier efter hon fick diagnosen om bröstcancer för andra gången på 3 år. Detta medan hennes pappa kämpar mot njurcancer.

Hon var bara 19 år första gången hon fick diagnosen och genomgick kemoterapi.  Nu, sista året på universitet fick hon nyheterna om att cancern hade kommit tillbaka. Hon har nu genomgått strålbehandling.

Hennes pappa Keith Duffield fick diagnosen njurcancer efter sjukvårdare hittat en tumör på hans ryggrad.

För Stoke on Trent Live berättar Jessica om att hon hade en datortomografi lite tidigare.

– Jag hade en datortomografi förra februari och det var inget som hittades. Min onkolog kollade sedan på det i augusti, hittade avvikelser och bokade in mig för ännu en datortomografi, säger hon och fortsätter:

– Jag kollade upp symptomen på internet och kände mig orolig. Några veckor senare fick jag beskedet att jag hade sekundär bröstcancer.

– Cancern hade kommit tillbaka. Jag behövde genomgå strålbehandling och fick inte möjligheten att ta examen med min klass.

Keith kommer ihåg hur han gick till sjukhuset med diskbråck, och fick istället beskedet om njurcancer.

54-åringen från Chesterton säger:

– Jag hade svår ryggsmärta – det var olidligt. Jag hade inte sovit ordentligt på månader och jag kämpar för att kunna röra på mig.

– Jag fick höra att det förmodligen berodde på vitamin D-brist. Därför gav min läkare mig vitamin D-piller, men smärtan var fortfarande där. Det var inte förrän min familj följde med mig till läkaren som han insisterade på att jag skulle skannas och satte mig sedan på en väntelista.

Han fortsätter:

– Det ser inte ut som att cancern kommer spridas någon annanstans. Därför vill jag bara fortsätta i decennier, men statistiken är inte till min fördel.

Ordnade insamling för drömsemestern

Jessicas kusin Hannah Seabride organiserade en spelning på Knutton Ex-Servicemen’s Club på en lördag för att samla in pengar så att Jessica skulle kunna ha sin drömsemester på Disneyland.

Hannah grät i en vecka när hon fick höra att Jessicas cancer hade kommit tillbaka:

– När Jessica först fick bröstcancer genomgick hon kemoterapi och blev väldigt dålig. Allt av hennes hår och ögonfransar försvann, säger Hannah och fortsätter:

– Hon har varit oerhört stark, hennes mamma och pappa har också varit starka som funnit där som stöd. Vi spenderar så mycket tid tillsammans som vi kan eftersom vi inser att livet är för kort. Du vet inte vad som finns på andra sidan hörnet.

Dela på Facebook
Annons