Familj

Paret adopterade en pojke för 3 år sedan – nu överger de honom efter diagnosen

Annons
av extraextra
2 juni, 2020
Annons

Föräldrarna och Youtubeprofilerna Myka och James Stauffer har fyra biologiska barn och en adopterade son.

Eller rättare sagt: de HADE en adopterad son.

Annons

De har nu givit upp honom – på grund av hans autism.

View this post on Instagram

Family is everything and, I couldn’t be more grateful! ????????☀️

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on

2017 adopterade Myka och James en liten pojke vid namn Huxley från Kina. De älskar honom högt, men efter att han diagnostiserats med autism kände de att de inte kunde axla ansvaret det innebar.

– När Huxley kom hem fanns det mycket mer specialbehov som vi inte visste om och som vi inte blev informerade om, menar James i parets Youtube-klipp där de berättar om beslutet att lämna honom vidare till en annan familj.

De säger att de har gjort sitt bästa för att möta Huxleys behov och tagit hjälp från läkare. Men att det inte räcker.

– Det finns inte en uns av oss som inte älskar Huxley. Det fanns inte en minut där vi inte gjorde vårt bästa och jag tror att det Jim försöker säga är att efter flera försök och flera utvärderingar har många läkare känt att han behöver något annat som passar hans medicinska behov, han behövde mer, säger Myka i klippet.

View this post on Instagram

Last month was the hardest month I have ever had as a mama. And I’m still working through all of it. But instead of leading with my heart, I’m following yours! ???? #adoptiontrauma #adoptee #adopteevoice #reactiveattachmentdisorder

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on

Hon fortsätter berätta att Huxley nu bor i ett nytt hem med en ny familj. Hon tror att han har det bättre där, än vad de kunde ge honom.

– Han trivs, han är lycklig, han mår väldigt bra och hans nya mamma har medicinsk yrkesutbildning, så det passar väldigt bra.

Paret har fått utstå massiv kritik och tusentals människor världen över som har sett klippet rasar nu mot föräldrarnas beslut att ge upp sin son. De förstår inte hur de kan utsätta honom för detta, och menar att man inte kan välja när, var och hur det passar att vara förälder eller inte.

Vad tycker du? Gjorde de rätt eller fel?

Dela på Facebook
Annons