Nyheter

Paret fick tvillingar men sa upp vårdnaden strax efter – på grund av upptäckten

av extraextra
11 juli, 2019
Annons

Paret hade försökt och lagt mycket pengar på att bli med pengar genom IVF-behandling.

Till sist fick kvinnan äntligen föda ett par tvillingpojkar.

Annons

Paret upptäckte väldigt snart att det inte var deras barn, rapporterar BBC.

I flera år hade amerikanska paret försökt att bli med barn. De hade försökt bli med barn genom IVF och lagt drygt en miljon kronor på behandlingen. De åkte senare till en fertilitetsklinik och till deras överraskning blev kvinnan äntligen gravid.

Hon födde ett par tvillingpojkar i Mars i år. Dock upptäckte paret fort att det var något som inte riktigt stämde. Läkare gjorde DNA-tester på barnen och deras misstankar besannades – pojkarna var inte deras.

Paret stämmer nu kliniken

Kliniken befruktade kvinnan med mannens spermier, dock ska något ha gått fel och kvinnan har fått bära på någon annans barn. Amerikanska paret har asiatiska rötter, men enligt testerna fanns det inget spår av det hos tvillingarna. Pojkarna ska inte heller ha varit genetiskt besläktade med varandra.

Efter detta har paret sagt upp vårdnaden om tvillingarna med förklaringen att det inte är deras barn. Samtidigt har de också stämt fertilitetskliniken, rapporterar BBC. Man kan läsa att det fanns tidiga tecken på att barnen inte var deras i stämningsansökan. Till exempel vid ett ultraljud kunde man se att kvinnan bar på ett par pojkar, fastän läkarna inte använde sig av några manliga embryon. I stämningsansökan står det också att läkarna sa att ultraljudet visade fel.

Paret kräver nu skadestånd.

 

Dela på Facebook
Annons