Skoj

Paret låg med varandra i parken och åkte fast – domarens straff får hela rättssalen att tappa hakan

Annons
av extraextra
12 februari, 2020
Annons

När man sitter i en rättssal tillsammans med domaren Michael Cicconetti i Painesville, Ohio, vet man aldrig vilket straff som väntar.

Denna domare har under 21 år använt sig av en metod som leder till att den skyldige får straff som ingen hade väntat sig.

Annons

Michael själv kallar det för ”kreativ rättvisa”. Man skulle kunna säga att han tillämpar ”Öga för öga, tand för tand”, som är ett talesätt som är känt genom Bibeln.

Michael Cicconetti har blivit en populär domare tack vare sina speciella metoder.

Det är nämligen så att han låter den som står åtalad välja sitt egna straff: Antingen fängelse – eller något av Michaels egna påhittiga varianter på straff.

Här är några av hans galnaste domar:

1. Ett par hade sex offentligt i en park och lyckades bli tagna på bar gärning. Straffet blev att paret blev tvungna att städa upp i hela parken och då även alla använda kondomer som låg lite här och var i parken. Inte nog med det så fick dem lov att köpa en annonsplats i den lokala tidningen för att skriva och be om ursäkt till stadens alla invånare.

2. En kvinna fick för sig att överge sina 35 små kattungar i en skog mitt i vintern. Lyckligtvis var det någon som såg detta och det ledde till att hon blev dömd. Straffet? Hon blev illa tvungen att övernatta själv i skogen, mitt i november – dessutom helt utan tält, mat eller vatten. Men eftersom det var så kyligt denna kväll så tilläts kvinnan göra upp en eld.

3. En man blev stoppad och bötfälld för ett trafikbrott. Då tyckte han det var lämpligt att kalla poliserna för ”grisar”. Det skulle han aldrig gjort. Mannens straff blev att han skulle stå i ett av stadens gathörn tillsammans med en 170 kilo tung gris, med en skylt som det stod: ”Detta är inte en polis”.

4. En man som hade kört påverkad av alkohol fick lov att åka till närmaste bårhus. Där blev han tvungen att kolla på dödsoffer som varit med i en trafikolycka som orsakats av en annan som kört rattfull.

5. En kvinna tyckte det var en utmärkt idé att slippa undan taxinotan. Kvinnan dömdes skyldig och fick som straff ta en promenad på den motsvarande biten hon åkt – närmare 48 kilometer.

6. En man fick för sig att stjäla en låda med pengar som Frälsningsarmén hade samlat in för att hjälpa de hemlösa. Mannen fick som straff tillbringa en dag som hemlös på gatan.

7. Några ynglingar skar sönder däcken på en skolbuss. En grundskoleklass skulle använda bussen men det blev ingenting av då däcken var trasiga. Ungdomarna som gjort sig skyldiga till detta fick lov att anordna en picknick för de drabbade skolbarnen.

8. Två personer i tonåren fick för sig att klottra 666 på en Jesus-staty som dessutom var stulen. Straffet? Genom staden fick dem leda en åsna, utklädda till Maria och Josef.

Enligt domaren Michael Cicconetti själv så har hans ”kreativa rättvisa” visat goda framgångar. Hela 90% av dem som fått hans straff har aldrig hamnat i rättssalen igen. Inte så illa, va?

Om du tycker domarens använder helt rätt metod för att handskas med brottslingar så dela gärna artikeln vidare!

Glöm inte att klicka på DELA-knappen här nedan om du fann detta intressant!

Dela på Facebook
Annons