WOW

Pensionär berättar att frun är död – då ställer kassörskan en oväntad fråga han inte fått på 55 år

Annons
av extraextra
23 oktober, 2019
Annons

Man får ofta höra om hemskheter efter hemskheter, så därför kan det vara skönt att se en gnutta ljus då och då, precis som den här historien.

22-åriga Ellie Walker från Leeds i England, jobbar i kassan på en lokal matbutik. Hon älskar sitt jobb är mycket trevlig mot alla hennes kunder. Men en person som fastnat lite extra i hjärtat är 86-årige Edwin Holmes.

Annons

– Han är helt klart min favoritkund, berättade hon. Han är den sötaste mannen någonsin, och så pratglad.

Edwin är mycket ensam då hans enda dotter och barnbarn bor på andra sidan jorden – i Australien och han har varit änkling sedan 2006.

Det var i december förra året som Edwin kom in i butiken och berättade för Ellie att han skulle sitta ensam på julen, med en frusen färdigmat

Ellie blev självklart förkrossad över det han sa och hon kände att hon var tvungen att göra något.

– Jag tänkte att om det var min morfar och han var ensam, skulle jag vilja att någon pratade med honom.

När det närmade sig jul bjöd hon Edwin på en dejt som han naturligtvis tackade ja till.

Han dök upp på dejten iklädd kostym och en bukett blommor i handen.

– Det var min första dejt på ungefär 55 år, förklarade han. Jag tog med blommor eftersom jag inte ville komma tomhänt.

Efter dejten delade Ellie historien på sociala medier:

”Igår kväll hade jag privilegiet att gå på juldejt med en väldigt speciell gentleman. Edwin är en av våra mest lojala kunder, och trots att han inte spenderar tusentals kronor, är han värdefull för både personal och kunder.

Han har ingen nära släkt, och nämnde för ett par veckor sedan att han skulle fira jul ensam med frusen färdigmat. Tanken på att han skulle vara ensam under en sådan speciell tid, krossade mitt hjärta, och om jag kunde ta med honom hem skulle jag göra det (snälla mamma?).

Igår kväll bjöd jag Edwin på julmiddag i butiksrestaurangen. Han kom uppklädd och gav mig blommor. En underbar kväll med en underbar man. Jag är så tacksam att jag har fått träffat dig, Edwin. Tack för att du gjort mitt liv lite bättre.”

Efter dejten blev de goda vänner och träffas regelbundet och tar en fika tillsammans. Om fler var som Ellie hade världen förmodligen vart en trevligare plats.

Dela om du håller med!

Dela på Facebook
Annons