Nöje

Pernilla Wahlgren svarar på kritiken: ”Löjligt”

Annons
av extraextra
15 juli, 2019
Annons

Komikern Mårten Andersson anklagar nu ”superkändisen” Pernilla Wahlgren för plagiat.

Nu svarar hon på kritiken hon fått av komikern.

Annons

Han kan ju döpa nästa show till ”Kränkt”. Han får det namnet av mig, säger hon.

Komikern Mårten Andersson, 45, anklagade Pernilla Wahlgren, 51, för plagiat under helgen. Efter att Pernilla döpte sin näst kommande show till Pernilla Wahlgren har Hybris.

Nu har hon valt att svara på kritiken hon fått.

– Jag har inte sett hans show och hade ingen aning att han ens haft en show som heter så. Vi satt i turnébussen och spånade på namn för nästa show och jag kände att ”Hybris” vore roligt, säger hon till Nöjesbladet.

– Helt ärligt så är det ju hybris att tro att man äger ett uttryck. Mårten har ju haft en show som heter ”Under ytan”. Jag tror inte att han blev nerringd av Uno Svenningsson då, bara för att han snodde hans låttitel. Det är så här det funkar. Det vet Mårten mycket väl, så det här är löjligt.

För ungefär 3 år sedan turnerade Mårten Andersson runt i Sverige med sin humorshow Hybris och nu kommer Pernilla Wahlgren ha premiär för sin kommande show med likheter på namn i slutet av Januari.

Detta irriterade komikern och därför kritiserade han Pernilla hårt på Instagram.

View this post on Instagram

Ja det är uppenbart att du har hybris @pernillawahlgren 😘 som alltså har tagit exakt samma namn på din show som jag, du har på dig krona precis som jag hade i min show (se insta stories) och även upplägget på ditt artwork som bygger på selfies (se bild 2 från min show 2016). Säg till om du vill ha mitt manus också när du ändå är i farten 😂😘 #hybris #superkändisargörsomdevill #wahlgrensvärld

A post shared by Mårten Andersson (@martenandersson1974) on

– Med tanke på hur framgångsrik hon är känns det chockerande att man snor idéer från andra, säger Mårten Andersson till Nöjesbladet.

Pernilla Wahlgren svarar

Pernilla Wahlgren nådde en av de största försäljningssuccéerna under hennes 40-åriga karriär med showen Kort, glad och tacksam.

Anledningen att vår show heter ”Hybris” är ju att det gått så himla bra. Vi sålde över 150 000 biljetter och hade utsålt hela tiden. Vi spinner ju vidare på det. Det blir ju humor att låtsas att jag fått hybris.

Det här är en intervju med Nöjesbladet och Pernilla Wahlgren:

Hur går försäljningen av biljetterna till nya showen?

– Det går hur bra som helst. Som det ser ut nu så har vi sålt ut alla biljetter redan innan premiären. När vi släppte biljetterna blev det ett otroligt tryck. Det var nästan Bianca-hysteri på biljettsläppet, säger hon skämtsamt.

Är det något du vill säga till Mårten Andersson?

– Vi känner varandra och jag tror inte att det är några hard feelings på riktigt. Men han kan ju döpa sin nästa show till ”Kränkt”. Han får det namnet av mig, säger hon och skrattar.

Vad gör du annars i sommar?

– Jag har precis spelat in ”Stjärnorna på slottet” som sänds i jul och just nu unnar jag mig semester här i mitt hus i Marbella. I går var jag och hälsade på Charlotte (Perrelli, reds anm) och tittade på hennes nya fantasiska hus.

Vad tyckte du?

– Alltså jag finner nästan inga ord. Huset är helt makalöst. Fantastiskt. Det är också lite kul att vi är grannar här nere. Det tar ungefär två minuter med bil att köra hem till henne från mig.

Premiären på Pernillas nya show Pernilla Wahlgren har Hybris har premiär 23 januari 2020.

Dela på Facebook
Annons