Mat
Annons

Pinocchiotårtan tar hela nätet med storm

av extraextra
13 mars, 2019
Annons

När man bjuder hem någon på fika eller kalas så blir det lätt att man hamnar i samma spår. Man bjuder alltid på samma sak då det är ett säkert kort.

Men efter att ha sett denna tårta så kommer du definitivt bjuda ditt besök på detta nästa gång det vankas fika.

Annons

Kärt barn har många namn, och det har denna tårta också. En del känner igen den som Pinocchiotårta medan andra känner igen den som något helt annat.

🐣Pinocchiotårta med frasiga bottnar och vispgrädde är ljuvligt gott. Dekorera med påskgodis och du har godaste, läckraste påsktårtan! Recept: http://www.lindasbakskola.se/2017/06/19/pinocchiotarta/

Publicerat av Lindas bakskola Lördag 31 mars 2018

Ingredienser

Till sockerkaksbotten

• 5 äggulor (spara äggvitorna till marängen)
• 100 g smör, rumsvarmt
• 1,5 dl strösocker
• 2 tsk vaniljsocker
• 2 tsk bakpulver
• 2 dl vetemjöl
• 0,75 dl mjölk

Till marängen

• 5 äggvitor
• 2 1/2 dl strösocker

Till garnering

• 2 msk mandelspån (eller hackad sötmandel)

Till fyllningen

• Färska bär
• 3 dl vispgrädde

Pinocchiotårta, eller Glömmingetårta 🤔🎂

Publicerat av Folkans fik Lördag 22 september 2018

Så gör du:

Sockerkaksbotten

1. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen, lägg gulorna i en skål och spara vitorna i en annan.

2. Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt äggulorna och vispa lite till. Tillsätt resten av ingredienserna till sockerkaksbottnen och vispa ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper, fördela smeten jämnt med hjälp av en slickepott eller dylikt.

Maräng

4. Vispa äggvitorna till ett fluffigt skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget och vispa till en fast maräng.

5. Bred ut marängen som ett täcke ovanpå sockerkakssmeten.

6. Strö mandelspån över marängen.

7. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt den kallna på plåten.

Montering

8. Dela tårtbotten i två delar. Lägg överdelen åt sidan. Vispa grädden fluffig och bred ut den på bottendelen. Lägg över färska bär. Lägg på locket och Voíla!

Det kanske låter krångligt, men det är inte så svårt som det låter. Ta en del i taget så kommer det bli en av de godaste tårtorna du ätit!

Både fyllning och garnering går att ändra efter smak och tycke! Några favoriter är med vaniljkräm, lemoncurd eller varför inte chokladgrädde med jordgubbar på toppen?

Dela på Facebook
Annons