Hemsk

Pojke, 8, kämpar nu för sitt liv efter att mobbarna tände eld på honom

Annons
av extraextra
9 september, 2019
Annons

Mobbning har funnits hur länge som helst och som förälder kan man inte riktigt hålla koll på barnen dygnet runt.

Men det man kan göra istället är att uppfostra barnen att vara goda och inte reta, mobba eller misshandla någon.

Annons

En skolpojke i Ukraina håller just nu på att kämpa för sitt liv efter att mobbarna tände eld på honom.

Pojken Kyrylo, 8, lekte på en innergård nära deras flerfamiljshus när mobbarna såg honom. Pojkens mamma, Eugenia Yatsun, säger att mobbarna hade ingen som helst anledning att attackera honom, och beskrev dem därför som ”monster”.

Vittnen avslöjar att mobbarna hällde bensien på Kyrylos t-shirt för att sedan sätta eld på den. Kyrylo flög ner skrikandes medans mobbarna bara skrattade. Mobbarna flydde från platsen när de förbipasserande sprang till Kyrylo för att slita av honom den brinnande t-shirten.

Bildkälla: ICTV

Kyrylo fick allvarliga skador och åkte därför akut till sjukhuset Dnipros regionala barnsjukhus i ambulans. Läkarna blev tvungna att genomföra flera operationer på pojken för att ens ge honom en chans att överleva. De avlägsnade skadad hud från huvudet, armarna, överkroppen och höfterna.

Dr Artem Posunko från barnsjukhuset sa: ”Pojken var inlagd på sjukhus i ett allvarligt tillstånd med svåra brännskador på 35 procent av hans kropp”.

Bildkälla: Facebook

Läkare har också varnat att Kyrylo är fortfarande halvt borta i huvudet på grund av skadorna.

Vi gör allt för att hålla honom vid liv. Han är medveten och kan tala men hans skador är mycket allvarliga och hans tillstånd är fortfarande livshotande, ”sade Dr Posunko.

Mamman, Eugenia som suttit vid sin sons sida sedan händelsen berättar för lokala medier om vad som hänt:

”Jag lagade lunch hemma när vissa barn rusade in och sa att Kyrylo skadades. Jag sprang utanför och såg min son ligga på marken. Huden på magen och benen brann svårt. Han sa till mig att de gjorde det mot honom med avsikt utan någon anledning. De är inte barn, de är monster.”

Familjen har polisanmält händelsen och flera brottsutredare arbetar nu med fallet.

Dela på Facebook
Annons