Hemsk

Pojke med Downs syndrom lämnades naken ute i kylan – 3 lärare var med på det

av extraextra
20 september, 2019
Annons

En 11-årig pojke lämnades ute på skolgården ensam och naken i närmare en halvtimme förra året.

Utredningen om tre lärarna pågår fortfarande.

Annons

Det var i oktober förra året som 11-årige Levi Blackshaw lämnades ute på skolgården av några lärare i Mereyside, England.

Levi föddes med Downs syndrom och har på grund av det tal- och beteendesvårigheter.

Ensam och naken i 20 minuter

En dag i kyliga oktober hade Levi fått ett utbrott och lämnades ensam i ett annat klassrum. När han var ensam började han leka med vatten och tog av sig sina kläder. Då bad den ena läraren de andra att ta ut honom på skolgården med endast en handduk på axlarna.

Hela händelsen fångades på övervakningskamera och där ser man att lärarna kommer ut med ett par shorts efter 8 minuter i kylan. Efter det får pojken vara ensam ute i 22 minuter.

På filmen ser man Levi ligga ihoprullad till en boll och gråta.

Eftersom att Levi har talsvårigheter dröjde det till nästa dag innan hans mamma Suzanne Cole fick höra av ett vittne om det han blivit utsatt för.

– När jag fick reda på vad som hänt så började jag gråta. Jag gick direkt till skolan och var nära på att slå sönder hela klassrummet. Jag krävde att de visade videoklippen och det tog hela två veckor. Det var hemskt att se, berättade Suzanne för Metro och fortsätter:

– Det som är svårt att veta är hur pass påverkad Levi blev av det. Han pratar ju inte och är inte som andra barn. Han kom hem från skolan samma dag utan att vi fick veta någonting. Man skickar ju sina barn till skolan för att de ska vara skyddade.

Lärarna avstängda

Nu har det snart gått ett år sedan händelsen inträffade och utredningar pågår fortfarande. Under tiden har Levi’s huvudlärare Anthony Roberts, hans vikarie Cecilia Maxwell och assistent Helen Clements blivit avstängda.

Skolans ordförande David Spencer gick ut med ett meddelande till föräldrarna om att ett temporärt ledarteam har tagit över under tiden utredningen är igång:

– Vi vill försäkra elever och lärare om att skolgången kommer fortsätta som vanligt. Personal och ansvariga kommer att arbeta tillsammans för att se till att barnen fortsätter jobba i en glad och stöttande miljö, berättar han enligt Metro.

Dela på Facebook
Annons