Allmänt

Polisen varnar för det vanliga misstaget – kan ge dig dyra böter

Annons
av extraextra
26 december, 2018
Annons

Det kan bli en dyr historia för dig ifall du är lite lat. Inte nog med att det kan bli dyrt så försvårar det även polisens arbete. Nu vill polisen göra bilister uppmärksamma.

Under långa kalla vintrar så är motorvärmaren mångas bästa vän. Det är så enkelt att använda en motorvärmare och gör det mycket enklare att komma iväg på morgonen när det är som allra kallast ute.

Annons

Att få komma ut och sätta sig i en varm bil är ovärderligt. Man slipper dels skrapa rutorna men man slipper även hålla i den annars så kalla ratten.

Men nu har polisen avslöjat ett vanligt misstag som många gör under vinterhalvåret. Det kan bli dyrt ifall man gör fel, men det försvårar även polisens arbete.

Så här vill polisen att du INTE ska göra. Bildkälla: Facebook

Många som är flitiga användare av motorvärmare använder gärna sina extraljus på bilen som en sladdvinda. Detta resulterar i att sladden hänger ned över registreringsskylten.

Det är polisen i Umeå som har laddat upp information om det på sin Facebooksida.

”På en stor del av fordonen vi möter gör vi någon form av slagning i våra register på registreringsnumret. Dessa slagningar görs manuellt eller genom vår kamera (ANPR) som läser av skylten. Med en kabel framför skylten går inte detta”, skriver Umeåpolisen på Facebook.

Kan bli dyrt

Inte nog med att det försvårar polisens arbete så kan det även ge böter. Det är nämligen så att den som skymmer sin registreringsskylt kan få en böteslapp på 1 500 kronor. Pengar som man kan använda till någonting betydligt roligare.

Så var inte lat och plocka in motorvärmarkabeln i bilen istället, för både polisen och din plånboks skull.

 

Dela på Facebook
Annons