Allmänt

Polisens ord: “Om vi är förlorare, vem är då vinnare?”

Annons
av extraextra
3 december, 2019
Annons

Droger har blivit ett stort problem i dagens samhälle.

Nu beskriver polisen Emil Kågström sin syn på problemet.

Annons

I Sverige har droger blivit ett stort problem och det råder en hel del gängkriminitalitet. Trots att poliserna lägger ned oerhört mycket resurser på att få ett stopp på narkotikahandeln så räcker det inte till och för många är det svårt att se att det någonsin kommer bli bättre.

Men Emil Kågström, yttre befäl i Norra Lappland, ser annorlunda på saken.

I ett långt inlägg på Facebook beskriver Emil sin syn på narkotikahandeln och polisens jobb. Trots att det är tufft vägrar han ge upp och menar att det inte finns någonting som innebär att ”förlora kampen”.

Det vackraste och bästa jag vet med julen är att få uppleva den genom mina barns ögon. Julens skimrande magi är aldrig…

Publicerat av Polisen norra Lappland Lördag 23 december 2017

Läs hela texten här:

”Senaste gången jag skrev om droger kommenterade en person med orden ”inse att ni redan har förlorat kampen mot knarket”. Jag har tänkt på det. Om vi är förlorare, vem är då vinnare?

Är det barnen som inte längre kan bo tillsammans med sina föräldrar på grund av konsekvenserna som föräldrarnas missbruk för med sig? Eller är det föräldrarna som inte längre kan ha vårdnaden om sina barn på grund av sitt missbruk?

Är det han som börjat bli personlighetsförändrad, som inte kommer i tid till jobbet, han vars relationer och ekonomi har börjat påverkas negativt?

Eller kanske är den riktiga vinnaren en av alla dem som ljuger för alla, till och med för sig själv? Som väljer drogerna framför ungarna, älsklingen, kompisarna? Som väljer drogerna framför allt? Personer som säljer och förser barn och ungdomar med narkotika, är det dem som är vinnare? De som väljer att köra drogpåverkade i trafiken och riskera andras liv och hälsa? Mamman som förtvivlat oroar sig för sin missbrukande son? Barnet som har en förälder i fängelse? Eller kanske personen som drabbats av psykisk ohälsa i sviterna av sitt missbruk? I mina ögon finns det inga vinster i detta.

I mitt yrke har jag fått se noll vinnare men oräkneliga förluster signerat narkotika. Allt ifrån anhöriga som fått ta emot beskedet om att någon de älskar och bryr sig om har dött i en överdos, till utsatthet, försummelse och mänskligt lidande i hundratal.

Och kampen mot drogerna, den är förlorad när vi ger upp. Och det gör vi inte.

Emil Kågström, yttre befäl Norra Lappland”

Senaste gången jag skrev om droger kommenterade en person med orden ”inse att ni redan har förlorat kampen mot knarket”….

Publicerat av Polisen norra Lappland Söndag 1 december 2019

Tryck på dela-knappen för att sprida hans tänkvärda ord!

Dela på Facebook
Annons