Nyheter

Postnords jättetabbe: Köpte 500 postbilar – som inte tål Sveriges klimat

Annons
av extraextra
11 februari, 2020
Annons

Sedan Postnord tog över posten i Sverige för nästan 10 år sedan har de fått en hel del kritik.

Nu har Postnord återigen gjort en stor tabbe som kommer få folket att gå i taket.

Annons

Att Postnord har svårt att få fram brev och paket i tid har varit ett problem i många år, framförallt runt juletider.

Just när man trodde att det inte kunde bli värre, så bjuder Postnord på ännu en jättetabbe.

De har nämligen köpt in 500 nya postbilar – som inte tål snö, skriver Breakit.

500 sprillans nya postbilar

Postnord har nyligen köpt in 500 stycken nya postbilar av modellen Renault Kangoo. Dock klarar inte de nya bilarna av att köra på vinterväglag, det avslöjar ett intern mejl.

Det var när brevbärare plötsligt började rapportera om bromsproblem som Postnord insåg sin tabbe.

– Vi fick in ett antal incidenter där bromsförmågan på bilarna försvunnit eller reducerats kraftigt. Då valde vi att ställa av bilarna och kontaktade leverantören Renault, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit.

”Blivit vissa förseningar”

Lyckligtvis har inga allvarliga olyckor skett och ungefär 100 bilar har nu tagits ur bruk.

– Man har kört på huvudled i 70-80 kilometer och sedan har bromsen inte fungerat, i något fall har det var i stadsmiljö. Som tur är har man lyckats stoppa fordonen, men det är klart att våra medarbetare är chockade, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit.

Postnord vill inte uppge exakt hur mycket man betalat för de 500 nya bilarna, men erkänner att det rör sig om en ansenlig summa. Problemet har lett till vissa förseningar av postutdelning.

– På vissa ställen har det blivit förseningar som en direkt konsekvens av detta. Vi gör allt vi kan för att eliminera detta, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit.

Inget svar på när det åtgärdas

Postnord vet ännu inte hur lång tid det kommer ta att åtgärda problemet med de 500 bilarna, men man för just nu en dialog med Postnord.

– Vi har köpt in bilar som ska klara det nordiska klimatet. De här bilarna rullar ju på svenska vägar. Just nu för vi en dialog med Renault om hur det här kunnat ske. I våra kravspecifikationer står det tydligt att bilarna ska klara normalt nordiskt klimat, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Breakit.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta misstag!

Dela på Facebook
Annons