Nöje

Publiken i tårar efter pappans starka ord till Avicii: ”Som Tims pappa är jag väldigt hedrad..”

Annons
av extraextra
8 februari, 2019
Annons

Det har snart gått ett år sedan vi förlorade världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling. Under Grammisgalan hyllades han med ett hederspris och ett fint tal av pappan Klas Bergling.

– Tim vi tror att din musik kommer att leva kvar och fortsätta glädja människor. Tack Tim och tack för ordet, säger Klas Bergling i direktsändning.

På årets Grammisgala tilldelades Avicii ett hederspris. På galan var hans pappa Klas Bergling och tog emot priset – samtidigt höll han ett känslomässigt tal om sonen och lämnade publiken i tårar.

Annons

– Som Tims pappa är jag väldigt hedrad över att få motta det här fina priset, det är svårt, säger Klas Bergling och fortsätter:

– Tim var en vänlig person med humor och stort allvar. Ödmjuk och envis som synden. När det gällde musiken på gränsen till besatt för att nå det optimala som han tänkt sig.

Youtube/TV4

Berörda av allt stöd

Klas berättar även om tomrummet som Tim har lämnat efter sig. Men är tacksam för allt stöd och support de har fått från alla möjliga håll.

Klas berättar även att familjen har blivit oerhört berörda av alla nytolkningar som gjorts av sonens musik. Även brev från fans har skickats till föräldrarna efter Tims bortgång som lämnat dem tagna.

– Det är slående att så många fans skriver om intrycket Tim har gjort, och vad han har betytt för dem som person och med sin musik – även i svårare livssituationer. Dom har kunnat identifiera sig med Tim och fått styrka. Vi har fått så många brev att det inte är klokt, säger Klas Bergling och avslutar tacktalet:

– Tim vi tror att din musik kommer att leva kvar och fortsätta glädja människor. Tack Tim och tack för ordet.

Se hela hyllningen i klippet nedan:

Dela på Facebook
Annons