Intressant

Rebecca har mystisk sjukdom – kommer ihåg allt som någonsin hänt i sitt liv

Annons
av extraextra
29 april, 2020
Annons

Rebeccas första minne är från när hon bara är 12 dagar gammal, sedan dess kan hon komma ihåg varje detalj i hela sitt liv.

Vissa av oss minns saker vi bara vill glömma, andra glömmer saker de vill minnas. Men hur hade det varit att minnas exakt allt som någonsin hänt.

Annons

En som vet exakt hur det är att minnas varje detalj av sitt liv är Rebecca Sharrock från Brisbane i Australien. Hon minns nämligen allt som någonsin hänt henne från när hon bara var tolv dagar gammal och fram till idag då hon är 30, skriver Independent.

Rebecca är en av 80 personer i hela världen som har diagnosticerats med hypertymestiskt syndrom. Men det är inte bara gamla minnen hon kommer ihåg. Hon kan dessutom citera Harry Potter-böckerna utantill.

Om man skulle ta vilken bok som helst i Harry Potter-serien, går till en slumpmässig sida och börjar läsa, kommer Rebecca Sharrock kunna sidan utantill.

Rebecca kan göra det här eftersom hon minns exakt allting från sitt eget liv, i kronologisk ordning, ner till den minsta detaljen. I hennes fall minns hon händelser i form av hyperrealistiska flashbacks som kommer med särskilda dofter, exakta redogörelser för vad som sagts i samtal, och ibland till och med fysisk smärta.

Minnen från tiden som nyfödd

I en intervju med ”Good Morning Britain” berättar hon om sitt första minne från när hon var tolv dagar gammal. Hon minns att hennes föräldrar bar henne och lade henne i bilen.

– Som nyfödd var jag nyfiken på vad bilstolen och ratten ovanför mig var. Men vid den åldern hade jag ännu inte utvecklat förmågan att faktiskt försöka ta reda på vad det mystiska objekten var, säger hon.

Hon berättar också att hon minns hur hon brukade ligga och titta på gosedjuren i sin spjälsäng och att klänningen hon hade på sin första födelsedag kliade extremt mycket. Det ska även ha funnits en Musse Pigg-leksak som hon var livrädd för.

Rebecca har deltagit i två minnesstudie från Australien och USA. Förhoppningen är att resultatet ska kunna hjälpa personer som lider av demens eller alzheimers, skriver Independent.

Se mer i klippet nedan:

Dela på Facebook
Annons