Mat

Restaurangens smarta lösning under coronapandemin – gästerna får äta i små växthus

Annons
av extraextra
13 maj, 2020
Annons

Hur kan man bedriva en restaurangverksamhet utan att bryta mot isoleringsreglerna?

Denna restaurang i Amsterdam kom på en ovanlig lösning för att begränsa kontakterna mellan sina kunder.

Annons

Framtiden för många restauranger, barer och turistområden är av förklarliga skäl väldigt osäker.

Många anläggningar har redan nu aviserat att de kommer att stänga sin verksamhet, att de har gått i konkurs eller att de genomgår en rekonstruktion.

Men så är inte fallet för denna restaurang vid namn Mediamatic i Amsterdam. De har istället kommit på en såväl smart som mysig lösning för att fortsätta kunna ha kunder – och ändå inte bryta mot de regler som finns stiftade gällande avstånd och isolering.

Publicerat av Mediamatic Onsdag 29 april 2020

I Amsterdam testar en restaurang för närvarande ett ganska originellt koncept som kan påminna dig om diverse mysiga filmscener. Här har restaurangen Mediamatic bjudit in till att äta i små mysiga växthus för två personer, där besökarna kan äta lunch och middag isolerat och i lugn och ro.

Reservation are open for our new dining concept Serres Séparées. Reservations include a plant-based diner with 4 courses.mediamatic.net/serres

Publicerat av Mediamatic Onsdag 29 april 2020

Dessa växthus användes tidigare för konstnärliga projekt och kom till användning för denna restaurang genom släktband, vilket nu har gjort att Mediamatic kan upprätthålla sin verksamhet samtidigt som de håller socialt avstånd mellan kunderna.

Publicerat av Mediamatic Onsdag 29 april 2020

Servitörerna serverar de beställda måltiderna genom en öppning och bär handskar och visir för säkerhetens skull. Detta lugnar kunderna samtidigt som det tillåter dem att äta på restaurangen. Det är uppenbarligen ett koncept som inte är möjligt att tillämpa överallt, men som kan ge idéer för andra ägare.

Nog hade det varit väldigt mysigt att äta på en restaurang med ett liknande koncept! Tycker du att svenska restauranger bör ta efter detta koncept?

Dela på Facebook
Annons