Nöje

Robinson-vinnaren Klas Beyer i allvarlig olycka – har brutit nacken

Annons
av extraextra
14 februari, 2020
Annons

Robinson-vinnaren Klas Beyer var med om en allvarlig sjukhus under torsdagen och fick föras med ambulans till sjukhus.

Olyckan ledde till en bruten nacke.

Annons

Klas Beyer, 31, gick hem som vinnare i den senaste upplagan av programmet Robinson. På torsdagen vid 20-tiden var han med om en allvarlig trampolinolycka och han fick rusas till sjukhus där läkarna kunde konstatera att Klas brutit nacken. Han har en fraktur på halskota C7.

– Ambulansen var snabba dit och snabba därifrån. Det var blåljus, säger Klas till Hänt.

– Jag är rätt groggy eftersom jag fått i mig en massa morfin och muskelavslappnande.

Så gick olyckan till

– Det finns en trampolinpark i Kungens kurva. Jag tränar mycket snowboard och var där för att träna volter. En volt gick fel, jag skulle göra en dubbelvolt. Det blev en och en halv volt och jag landade på huvudet. Kroppen och huvudet slog i marken. Jag landade liksom på huvudet och nacken i en vridande rörelse, berättar Klas.

Trots det svåra fallet förlorade han inte sitt medvetande.

– Det började sticka i armar och ben, jag fick känselbortfall. Nu håller det på att komma tillbaka, men det är fortfarande lite i armen, säger Klas Beyer.

View this post on Instagram

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Och ibland bryter man nacken på alla hjärtans dag. . . Mår bra under omständigheterna och känseln i armar och ben har nästan kommit tillbaka till fullo. Personalen på SÖS har varit fantastisk men bäst har ändå @izaboethius och @alexanderjuneblad varit 💕💗

A post shared by 𝐊𝐥𝐚𝐬 𝐁𝐞𝐲𝐞𝐫 (@klasbeyer) on

”Jag vet inte riktigt vad det innebär”

Vilka konsekvenser det kommer bli på grund av den brutna nacken har han ännu ingen aning om.

– Jag vet inte riktigt vad det innebär, men det är en halskota som det är en fraktur på. I det området finns det en jävla massa nerver. Just nu är jag stabiliserad i hela nacken, jag får inte röra på mig, jag får inte gå upp och sådant där. Jag ska ligga still.

Klas ska inom kort genomgå en så kallad magnetröntgen.

– Läkarna ska kolla diskarna och det runtikring. Först då vet man hur stabil eller ostabil nacken är. Utifrån det vet läkarna vad de ska göra.

I övrigt mår Klas ganska bra och kan redan skämta om olyckan.

– Jag mår ganska bra, jag är van vid att slå mig. Det här är mitt tionde ben som jag bryter. Totalt i livet, alltså. Den här gången var det lika bra att slå på stort, säger Klas och tillägger att han har svart humor – olyckan till trots.

– Jag känner mig ganska lugn, jag var orolig i början när domningarna var grova. Nu känner jag mig tryggare. Jag har en ganska stor förhoppning om att det här ska gå bra, jag har stor tilltro till vården.

Dela på Facebook
Annons