Nyheter

Så blir vädret på midsommar

Annons
av extraextra
11 juni, 2020
Annons

Ska det bli regn på midsommarafton i år igen?

Nej i år ser det faktiskt ut att bli riktigt toppenväder på midsommar, se hur vädret blir där du bor.

Annons

Regn och rusk har blivit klassiskt midsommarväder. Trots det är det många av oss som varje år hoppas på att det ska bli soligt, varmt och att man ska kunna sitta utomhus.

Och i år är året som alla optimister verkar få rätt. Tittar man på prognosen för midsommarafton ser det ut att bli soligt och varmt i nästan hela landet.

25 GRADER OCH SOL

I allra sydligaste Sverige ser midsommarafton ut att bli solig med växlande molnighet och runt 20 grader. Lite högre upp i landet verkar det bli ännu varmare med runt 25 grader och sol i norra Götaland och Svealand.

Fortsätter man norrut i landet ser det också ut att bli en riktigt fin midsommarafton med runt 20 grader och sol med växlande molnighet i södra Norrland.

Tar vi oss upp till nordligaste Norrland sjunker temperaturen till mellan 15 och 20 grader och där kan det dyka upp några mörka moln.

OSÄKER PROGNOS

På sin hemsida skriver SMHI att ett högtryck med högsommarvärme med runt 25 grader ser ut att ligga kvar under nästa vecka. Men de skriver också att prognosen än så länge är osäker och att regn kan dra in.

”Framåt mitten av nästa vecka kan regn ta sig in söderifrån, men prognosen är än så länge osäker”, skriver SMHI.

SMHI förklarar också varför det är så vanligt att midsommarvädret blir en besvikelse.

”Under juni finns det fortfarande en del kalluft kvar över norra Ishavet och Grönland som kan strömma söderut och spela oss ett spratt. Temperaturerna kan därför skifta ordentligt från år till år beroende på var luften kommer ifrån”.

Dela på Facebook
Annons