Tips

Så får du bort dålig lukt från dina skor – med det här otippade knepet!

Annons
av extraextra
25 mars, 2020
Annons

Luktar dina skor illa?

Då finns det en lösning för att ta bort svettlukten – och det är superenkelt!

Annons

Sommaren är snart här och i värmen blir det lite extra varmt i skorna (speciellt om du går runt i sneakers!). Men det är inte så kul att känna den där fotlukten sprida sig i rummet så fort man tar av sig skorna, eller hur?

Du har säkert tidigare hört att du kan frysa in dina skor. Ja, det är nämligen så att minusgraderna i frysen dödar bakterierna och också dämpar lukten. Du kan såklart också tvätta dina skor i tvättmaskinen, om de är tillräckliga tåliga förstås. Men det finns en ännu lättare lösning! Det är enkelt och du behöver bara en enda grej – ett torrschampo! Doftar dina skor illa kan det här alltså vara räddningen.

Så tar du bort svettlukt från skorna

Spreja inuti dina skor med ett torrschampo och låt de vara i ungefär 20 minuter. Borsta sedan skorna och du är ”ready to go”! På samma sätt som torrschampo hjälper ditt hår att se mindre fett ut, suger torrschampot upp fettet från skorna. Hur bra?!

Använder du samma skor varje dag? Då borde du tänka om. Faktum är att vi faktiskt borde byta skor allt mer ofta. Det får skorna att hålla längre och de hinner vädra innan nästa användning.

Dela på Facebook
Annons