Hus & hemma

Så fixar du dina spruckna hälar utan dyr fotvård – resultatet är otroligt!

Annons
av extraextra
2 maj, 2019
Annons

Att ha torra fötter är oskönt, allra helst när det går så långt att hälarna spricker. Det är inte särskilt lockande att gå runt barfota heller om man har spruckna hälar eftersom det dels gör ont men sedan är det inte så jätte snyggt heller.

Tyvärr är det många människor som någon gång i livet drabbas av spruckna hälar. Men efter att du har läst den här artikeln kommer du förhoppningsvis kunna undvika det i framtiden.

Annons

För att slippa den obehagliga smärtan så behöver man inte lägga massvis med pengar på dyr fotvård med diverse olika krämer. Det finns husmorsknep som kommer väl till användning som dessutom är väldigt effektiva.

Detta är ett husmorsknep som varken kräver särskilt mycket tid eller många ingredienser. Och många är väldigt förvånade efter att ha testat detta!

Jag själv har inte provat det – än. Så därför vet jag inte om det är en sådan mirakelkur som det sägs eller om det faktiskt inte funkar alls. Men det är definitivt något jag kommer prova ikväll!

Bläddra dig igenom dessa tre steg här nedan för att se hur du ska göra.

Steg 1. Fotbad i varmvatten

Första steget är att tappa upp ett fotbad med varmvatten. I vattnet ska du hälla i två matskedar salt och två matskedar bikarbonat. Blanda runt vattnet innan du sjunker ned med bägge fötterna i badet.

Sitt i fotbadet och låt detta verka i 15 minuter. Efter du har gjort det så skrubba av fötterna med en pimpsten. Torka sedan av fötterna med en torr handduk.

Steg 2. Massera fötterna

Blanda två matskedar olja med en matsked socker i en skål.

Massera sedan fötterna i 5 minuter med denna skrubb. När du har gjort detta så sköljer du av fötterna precis som vanligt.

Steg 3. Smörj in fötterna med fuktkräm

Ta fram ytterligare en skål och i denna ska du blanda två matskedar olja tillsammans med en bit stearinljus. Lägg skålen över kokande vatten – när ingredienserna har smält så är det klart.

Låt denna blandning svalna och smörj sedan in fötterna i den. Efter du har gjort det så sätt på dig ett par sköna sockor innan det är dags för att sova.

När du gjort dessa steg så kommer dina fötter vara goa och sköna igen!

Klippet här nedan visar hur du ska göra:

Tryck på dela-knappen om detta husmorsknep är något som du kommer att testa!

Dela på Facebook
Annons