Tips

Så slipper du fästingar med bara 1 ingrediens – Här är Veronicas smarta husmorsknep

Annons
av extraextra
27 maj, 2020
Annons

Fästingar är ett återkommande problem för människor och djur.

Men detta magiska och enkla tips gör att vi slipper fästingar!

Annons

När sommaren kommer så dyker även fästingarna upp – vilket innebär ett stort problem för både människor och djur. Och fästingar finns överallt där det är högt gräs, men allra mest på landet förstås. Och då djuren inte kan ta bort dem själva är det vi människor som måste plocka bort dem ur djurens päls efter varje utevistelse. Många timmars jobb och obehag som du nu kan slippa helt.

29-åriga Veronica Blom, från Säter, har provat ett knep som gör att fästingarna inte vill sätta sig på de kära djuren, någonsin. Så läs, prova och känn dig lättad.

– Normalt sett brukar jag hitta 5-6 fästingar på mina två hundar men nu fanns absolut inga. Vi bor ju på landet så det är mycket högt gräs och skog där jag går med mina hundar varje dag. Jag hittade tipset i en tråd på nätet och bestämde mig för att det var värt att testa, säger 29-åringen till Leva & Bo.

Anledningen är hennes smarta knep som bygger på en enda ingrediens som du enkelt hittar i mataffären: Kokosolja.

Veronica säger att hon har smort in sina två hundar med oljan sedan tre veckor tillbaka, och hittills har hon inte hittat en enda fästing!

– Kokosoljan är ju i fast form men om du smälter den blir den rinnig och då räcker det med 5-10 droppar i nacken på mina hundar. Sedan brukar jag stryka lite över ryggen också. Det är de enda ställen som jag hittat fästingar på förut. Så man behöver ju inte stryka in hela hunden, berättar Veronica, som blivit kvitt alla fästingar på hundarna sedan hon började använda knepet.

Därför fungerar kokosolja mot fästingar

Fästingar gillar inte den söta doften av kokosolja alls. Dessutom blir pälsen len och hal, vilket gör att fästingarna har svårt att ta sig in för att få fäste.

Det bästa av allt är också att kokosolja är helt ofarligt för våra husdjur.

Dela gärna tipset med andra djurägare, de kommer att tacka dig!

Dela på Facebook
Annons