Nyheter

Så varmt är Stockholm år 2050 – enligt ny studie

av extraextra
11 juli, 2019
Annons

Alla vet nog om att det pågår en global uppvärmning just nu som gör att det blir varmare vintrar och somrar.

Stockholm kommer bli ännu varmare vid år 2050, enligt en ny studie.

Annons

Det har nog aldrig varit så mycket diskussioner om miljön som det är i dag, och många tror att det är en klimatkris.

Ett av tecknen är den globala uppvärmningen, vilket gör att temperaturerna blir bara varmare. En ny studie som har gjorts av Crowther Lab på universitetet ETH Zurich visar också att det kommer bli varmare.

Så varmt blir Stockholm

Labbet har studerat 520 större städer över hela världen i studien, för att se hur klimatförändringarna kommer påverka dem.

Forskarna har kommit fram till att Stockholm bland andra år 2050 kommer ha ett liknande klimat som Budapest i Ungern har just nu.

Genomsnittstemperaturen i Budapest når aldrig minusgrader under vintern och runt 27 grader under sommaren, enligt vädersajten Foreca.

Risk för översvämningar

Forskarna har också nämnt London i studien. Där resultatet visar att staden kommer vara lika varm som Barcelona vid år 2050. Flera hundratals städer riskeras att utsättas för stormar, översvämningar och andra naturkatastrofer, detta enligt studien.

Europa kommer att få ännu varmare somrar och vintrar. Enligt studien kommer de genomsnittliga temperaturhöjningarna vara på 3,5 respektive 4,7 grader.

– Poängen med den här studien är att alla ska få möjlighet att bättre förstå vad som händer med klimatförändringarna, säger huvudforskaren Jean-Francois Bastin till AFP.

Dela på Facebook
Annons