Mat

Semmelkladdkakan kommer få dina smaklökar att dansa – Himmelskt gott

av extraextra
9 januari, 2020
Annons

Nu för tiden går det att göra semlor i alla möjliga storlekar och former. Men detta recept tar verkligen hela familjen med storm!

Semmelkladdkakan – det bästa av två världar. Vi har våran storfavorit kladdkaka och semla i ett och samma bakverk!

Annons

Har du inte testat denna ännu, då är det på god tid att du gör det redan ikväll.

Ingredienser:

Kakan:

Topping: 

Kungsörnen

Så gör du:

1. Smält smör, riv mandelmassan och mortla kardemummakärnorna.

2. Blanda ihop alla ingredienser till kakan i en bunke.

3. Sätt fast ett bakplåtspapper på botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.

4. Häll smeten i formen och placera mitt i ugnen. 20-25 min på 175 grader.

5. Låt kakan svalna och rosta mandelflingorna i en stekpanna. Låt svalna och vispa grädden.

6. Strö över mandelflingorna på kakan och spritsa grädde längs kanterna. Pudra över med florsocker.

Nu är det bara att hugga in!

Se hur du gör i klippet nedan:

Dela på Facebook
Annons