Nyheter

Siamesiska tvillingarna fick sina huvuden separerade – något folk trodde var omöjligt

Annons
av extraextra
15 augusti, 2019
Annons

Ingen trodde att de siamesiska tvillingarna Rabeya och Rokaiya kunde separeras.

I fredags låg tvillingarna på operationsbordet – med huvuden sammanväxta.

Annons

Det var en svår kamp.

Ett team med läkare i Bangladesh skulle operera de siamesiska tvillingarna Rabeya och Rokaya som föddes med sammanväxta huvud. Efter 30 timmars operation kunde de till slut lyckas sära på dem, något som verkade vara ett omöjligt ingrepp.

I Dhaka under fredagen anordnades operationen av ”Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány” – ”Foundation for Defenceless People”, enligt Hungary Today.

Nya behandlingsmetoder

Tvillingarna är 3 år gamla och efter operationen är de i stabilt skick, men enligt stiftelsen kan man inte utesluta framtida komplikationer.

Foundation for Defenceless People har startat ett projekt som de kallar för ”Operation Freedom” vilket är en serie av operationer som testar nya behandlingsmetoder.

🗞 Sajtóközleményünk❗A végső szétválasztó műtét – tehát az agyak és a koponyák szétválasztását jelentő rizikós, több mint 30 órás beavatkozás – sikerrel zárult: az ikrek állapota stabil.

Publicerat av Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány – Interplast Hungary Torsdag 1 augusti 2019

Den första fasen inleddes av ett ungerskt läkarteam lett av István Hudák i Bangladesh, i augusti 2018, där de använde nya metoder för att separera blodflödet mellan hjärnor.

De gjorde förberedande operationer på tvillingarna redan tidigare i år under januari i Ungern. Under operationen satte de in flera implantat i tvillingarna. Det har varit fler än 35 läkare som varit med i operationen av Rabeya och Rokaiya.

”Tvillingarna mår bra efter en lyckad operation som gick helt enligt planerna”, skriver stiftelsen Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány på sin hemsida.

Nu blir läkarna hyllade för sin insats med tvillingarna.

Dela på Facebook
Annons