Nyheter

Sjukvårdspersonalens superlön i sommar – får 25 000 kr i veckan

Annons
av extraextra
2 juni, 2020
Annons

Sjukvårdspersonal i Region Västernorrland som arbetar med coronapatienter har blivit erbjudna en superlön under sommaren.

De får hela 25 000 kr i veckan – med villkoret att de skjuter på semestern. Det rapporterar Aftonbladet.

Annons

All personal som arbetar i direkt coronavård på något av Västernorrlands sjukhus i Sundsvall, Örnsköldsvik och Sollefteå kommer få ta del av superlönen om de jobbar under sommaren.

– Grundinställningen är att vi vill att alla ska få sin semester, men vi har svårt att rekrytera personal. Om vi inte får ihop bemanningen och den befintliga personalen behöver jobba, så ska de ha en extra slant för det helt enkelt, säger Lena Carlsson, sjukhusdirektör i Region Västernorrland.

Sedan tidigare har regionen tufft med rekrytering av sommarpersonal och därmed ett sommaravtal och erbjuder en veckolön på 15 000 kronor. Men nu utökas den ytterligare för en viss del av de anställda.

– Eftersom vi har en extrem situation ökar vi summan ytterligare för att personalen som arbetar med covidvård utför extraordinära insatser just nu. Personal som inte jobbar med coronapatienter får fortsatt erbjudande om 15 000.

Vad tycker du om detta? Rätt eller fel?

Dela på Facebook
Annons