Mat

Krossa digestivekex och häll över smeten – efterrätten kommer få dina gäster att sukta efter mer

av extraextra
23 augusti, 2019
Annons

Det är få saker som slår en riktig god efterrätt och min favorit är helt klart cheesecakes i olika varianter.

Denna variant är med en digestivebotten, krämig fyllning och bär på toppen.

Annons

Detta recept är enkelt att göra, går snabbt och dina gäster kommer garanterat sukta efter mer.

Bildkälla: Youtube

Ingredienser till 12 mini-cheesecakes:

Till botten:
150 g digestive
60 g smält smör

Till fyllningen:
300 g färskost
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 msk limejuice
1 ½ msk vetemjöl
2 dl creme fraiche

Till topping:
Färska bär, exempelvis jordgubbar, björnbär, hallon och sylt

Bildkälla: Youtube

Så gör du:

1. Krossa digestivkex i en stavmixer, alternativt i en påse som du sedan bankar med händerna. Häll över smulorna i en skål och blanda ner smält smör. Rör om med en sked.

2. Placera muffinspapper i en muffinsplåt och dela upp digestiven jämnt i alla formar.

3. Platta till digestiven tills du får en hård och platt botten, ställ sedan åt sidan.

4. Lägg ner färskost i en ny skål och vispa den krämig med hjälp av en elvisp. Häll i socker lite i taget och blanda.

5. I samma skål knäcker du ner två ägg och vispa sedan till en slät smet. Fortsätt med att lägga i limejuice, vaniljextrakt och mjöl. Tillsätt creme fraiche och vispa ihop försiktigt så det inte skär sig.

6. Häll över fyllningen i muffinsformarna, ovanpå din digestivebotten.

Bildkälla: Youtube

7. Skaka och banka plåten lite lätt för att jämna ut fyllningen till en platt yta.

8. Lägg in plåten i ugnen på 160 grader i 15 minuter.

9. Låt svalna och sätt sedan in plåten i kylen över natten.

10. Innan servering kan du toppa dina mini-cheesecakes med lite färska bär, och sedan är det bara att hugga in.

Se hur det går till i klippet nedan:

Tryck på dela-knappen för att tipsa dina vänner!

Dela på Facebook
Annons