OJ

Stammen lever med sina döda släktingar

Annons
av extraextra
26 februari, 2019
Annons

I Indonesien lever en miljon Toroja människor. De flesta av Toroja stammen lever i South Sulawesi och deras levnadssätt skiljer sig en hel del från vårat liv.

När deras nära och kära dör, behandlas de och mumifieras. Folket tar sedan hand om de döda som om de vore levande. De badar dem, tvättar dem, byter kläder på dem och ger dem cigaretter. Anledningen är för att de tror att de dödas själar lever kvar i huset.

Vissa ”mumier” begravs efter några år, men vissa behålls på jordlivet i flera decennier. De hålls i hemmet tillsammans med sin familj. När de inte tar hand om dem ligger de i kistor i ett speciellt rum, inlindade i filtar och gåvor. Kroppar som bevaras väl sägs bringa förmögenhet och lycka.

Annons

En ordentlig begravning kan kosta allt mellan 400 000 kronor till 2,5 miljoner kronor – beroende på familj. Därför bevarar man deras kroppar länge och vissa behöver till och med ta banklån för att begrava sina släktingar.

Anledningen till den dyra kostnaden är för att man behöver köpa många vattenbufflar som sedan ”offras” – då de sägs vara heliga och hjälper den döde att komma till himlen, en plats de kallar Puya, rapporterar The Sun.

Se bilder på stammen och mumierna här nedan, känsliga tittare varnas!

Claudio Sieber

Claudio Sieber

Claudio Sieber

Claudio Sieber

Barcroft media

Barcroft media

Barcroft media

 

Dela på Facebook
Annons