Allmänt

20-årig student dör timmar efter lunchen – sedan inser läkarna hans dödliga misstag med pastan

Annons
av extraextra
25 mars, 2019
Annons

För två månader sedan laddades ett klipp upp på Youtube – nu har den setts över 4 miljoner gånger. Klippet handlar om en man som dog bara några timmar efter att ha ätit pasta till lunch.

Allt började 2008, då en 20-årig student gjorde en stor sats med pasta. Han delade in pastan i mindre måltider och lade de på bänken för att kallna.

Annons

På något sätt råkade han, som kallas för ”AJ” i rapporterna, lämna en matlåda ute. När matlådan hade stått ute i två dagar såg en rumskompis matlådan och lade in den i kylen – ovetandes om att den stått ute så länge.

Tre dagar senare råkade AJ ta just den matlådan, värmde den i mikron och åt. Kort därefter började han må dåligt och han trodde att han åkt på en matförgiftning. Därför gick han ut för att få lite luft, tog magmedicin och sedan en tupplur.

Men han vaknade upp av otrolig smärta, spydde och hade diarré. Snart hittade rumskompisen honom medvetslös på toalettgolvet.

Läkarna trodde att AJ hade drabbats av en alkoholförgiftning eller överdos. Men testerna visade senare att han fick en allvarlig form av matförgiftning.

Bakterien fick hans lever att kollapsa och han blev grön i huden och ögonen.

Läkare vill varna

Nu 10 år senare vill läkare fortfarande varna för faran om att handskas med mat på fel sätt.

”Har du låtit maten stå framme länge kan det tillväxa bakterier. Det är svårt att säga om du kan värma upp maten tre, fyra eller fem gånger då allt beror på hur den hanteras däremellan”, säger Christina Lantz.

”Många äter pasta, eller någon annan form av nudlar, som blivit kvar en dag eller två och de är bra. Men var försiktig med mat som stått i rumstemperatur i mer än några timmar. Om maten luktar konstigt är det alltid bättre att vara på den säkra sidan”, säger Dr Bernard.

Se mer om fallet i klippet nedan:

 

Dela på Facebook
Annons