Familj

Studenten Matildas chock – ska få trillingar: ”Bor i en etta”

Annons
av extraextra
10 november, 2019
Annons

Studenten Matilda Johansson, 29, bor i en etta tillsammans med sin make i Göteborg.

I vår kommer de bli föräldrar för första gången.

Annons

Matilda Johansson och hennes make hade gjort i ordning en plan. De skulle bli gravida i april så att Matilda skulle kunna avsluta höstterminen 2019 och sedan bli redo för att plugga igen hösten 2020.

Paret såg inga problem som helst med att rymmas tillsammans med sin förstfödde i sin nuvarande bostad, en etta i Påvelund, Göteborg.

Hela alltihop gick enligt plan tills för några veckor sedan.

– Plötsligt försvann alla mina gravidsymptom, och jag hade haft ganska många. Då sa barnmorskan att jag skulle få göra ett tidigt ultraljud för att slippa oroa mig.

Matilda: ”Jag var hysterisk”

Ett ultraljud som bjöd på flera överraskningar.

Barnmorskan som gjorde undersökningen blev helt plötsligt till sig – hon hittade två foster i Matildas mage och gick ut ur rummet för att hämta en kollega som kunde bekräfta det hon sett.

– Barnmorskan var överlycklig – och jag var hysterisk. När hon gick för att hämta sin kollega så försökte min man lugna mig och sa att ”vi fixar det här, vi får plats med två sängar också”.

Bildkälla: Privat

Barnmorskekollegan kom in i rummet och konstaterade att det handlade om fler än ett barn, men också fler än två. Hon sade till Matilda att hon väntar trillingar.

– Då blev jag riktigt, riktigt chockad. Jag skakade. Det tog omkring en vecka att smälta det. Från början var det svårt att inte tänka på allt som skulle bli svårt. Jag pluggar, vi bor i en etta, pengarna vi sparat ihop som skulle gå till en insats kommer vi behöva köpa en bil för, berättar Matilda.

Behöver nytt ställe att bo på

Barnens välmående och påfrestningen på kroppen av att bära tre barn var ännu en sak att oroa sig för.

– Nu känns det bara jättespännande. Det känns som att vi ska ut på världens äventyr, säger Matilda.

Paret har insett att ha trillingar är inte riktigt lämpad i en etta, därför söker de nu ett större boende. Något som inte är helt i det bostadsklimat är i Göteborg just nu, konstaterar Matilda.

– Vi skulle vara tacksamma för vad som helst som är större än det vi har nu. Kanske helst en trea, men en tvåa är ju fortfarande mycket bättre än en etta.

Är flexibla

Hon vill påpeka att de är väldigt flexibla när det kommer läge och när de kan flytta. Men vill helst kunna stanna i den nya bostaden i minst två år. När det kommer till trillingar är det svårt att förutsäga ankomstdatum men det är mycket som talar för att de kan komma i mars 2020.

Matilda har också annonserat om bostadshjälp på Facebook och är helt häpnad över den fina responsen.

– Jag hade nog inte fattat själv hur ovanligt det är med trillingar. Jag är helt paff över hur mycket uppmärksamhet det fått. Det är många som vill hjälpa till, eller bara önska grattis, säger hon.

Matilda har öppnat ett Instagramkonto där man kommer kunna följa familjen på deras nya vardag.

Dela på Facebook
Annons