Intressant

Studie visar: Mammor med så här många barn får minst sömn

Annons
av extraextra
10 februari, 2020
Annons

En studie som har gjorts kring föräldrar och deras sömn visar hur många barn mamman som sover minst har.

Resultatet är väldigt oväntat.

Annons

Redan innan barnet kommer är man medveten om att det inte kommer bli mycket sömn när den lilla bebisen kommer till världen.

Hur mycket sömn man behöver är upp till var och en men en studie gjord av sömnforskaren McKenzie Hyde visar hur många mammor som får mest- respektive minst sömn faktiskt har.

Här är mammorna som får mest sömn

I studien har McKenzie Hyde samlat in data från 31 621 personer från 2015-2017. Resultatet visar att mammor som har 5 barn får mest sömn. De sover i genomsnitt 9 timmar per dygn.

Mammorna som sover minst

Resultatet i studien visade också att de mammor som sover minst har 3 barn. I genomsnitt sover de 8,8 timmar per dygn. Nicole Cannon som är expert på bebisar- och barns sömn menar på att det finns en logisk förklaring varför resultatet visar som det gör.

– De föräldrar som har fem barn har listat ut hur de kan maximera sin sömn trots de kraven som följer av ett upptaget liv, medan föräldrar som har tre barn generellt är utnumrerade för första gången och det kan ta bort deras förmåga att sova så länge, säger hon till Today Parents.

Dela på Facebook
Annons