Intressant

Studie visar: Morgontrötta personer är smartare än andra

Annons
av extraextra
6 januari, 2020
Annons

Är du en sån som gillar att snooza dig igenom morgonen? Grattis!

Enligt forskare kan morgontrötthet vara tecken på hög intelligens.

Annons

Det betyder inte att du är lat bara för du snoozar länge på morgonen – utan att du kan ha högt IQ.

Ställer du flera alarm bara för att du vet att du kommer snooza igenom hela morgonen? Eller kanske gillar du att vara vaken sent på nätterna och sova hela dagarna, bara för att du har den möjligheten? I så fall, mycket stort grattis till dig.

Att vilja sova längre på morgonen är inte tecken på lathet, utan smarthet!

Smartare och lyckligare

Får du höra mycket om att du sover bort livet? Nu kan du lipa åt de. Det är bara att sova vidare – så mycket du behöver. För du kan faktiskt vara både lyckligare och smartare än väldigt många andra.

Om du är en av de så kan du vara smartare än genomsnittet. Enligt forskare kan morgontrötthet vara tecken på en hög intelligens.

Bildkälla: Pixabay

Mer intelligent och kreativ

Studien Why Night Owls Are More Intelligent av forskare visar på att personer som försover sig ofta, eller sover riktigt långt in på dagen, vaknar upp som en mer kreativ och intelligent person än de andra personerna som inte gör det. Detta menar Satoshi Kanazawa och Kaja Perina som är forskarna bakom studien.

De kom fram till att de som brukar gå och lägga sig senare, för att gå upp senare morgonen efter, ofta har ett högre IQ.

Efter midnatt

De har till och med kommit med en tidpunkt i studien då de mest smarta gick och la sig. Är du en som brukar somna efter midnatt? Ja, då är du en av de. Enligt studien så går de allra smartaste och lägger sig klockan 00.29.

Sov gott – och länge!

Dela på Facebook
Annons