Hus & hemma

Tepåsar kan göra underverk i ditt badrum – här är husmorsknepet alla borde känna till

Annons
av extraextra
21 april, 2020
Annons

Det finns många bättre alternativ än att använda skadliga kemikalier när man städar.

En av dem är tepåsar.

Annons

Det kanske låter lite konstigt men tepåsar kan vara till hjälp för att verkligen få det skinande rent hemma, precis som med ättika och citron.

I listan nedan följer 6 väldigt effektiva städknep som kommer göra underverk för badrummet, utan att behöva använda sig utav starka och skadliga rengöringsmedel.

Ta en titt nedan och dela vidare för att inspirera andra till att använda sig utav dessa.

Tepåsar i en sprayflaska

Genom att brygga starkt, svart te ihop med tre tepåsar i ett vattenglas får du en blandning som är väldigt bra för badrumsspegeln.

Häll ner blandningen i en sprayflaska och spruta blandningen på spegeln och torka av med tidningspapper. Din spegel kommer att bli skinande ren.

Ättika och flytande tvål till duschen

Det är aldrig roligt att skrubba duschen, men det blir mer effektivt med hjälp av ättika och flytande tvål. Använd blandningen ihop med en diskborste och de fula fläckarna är ett minne blott.

Citron mot vattenfläckar

Vattenfläckar skapar problem på blanka ytor i badrummet. Men om man gnuggar en citron så försvinner fläckarna illa kvickt.

Tandborstmuggen

Tandborstmuggen glöms lätt bort, men om man tar en noggrann titt är det inte det renaste föremålet i badrummet. Kör muggen i diskmaskinen och känslan i badrummet kommer bli mycket fräschare.

Ättika i toaletten

Ättika är superbra på många vis. Börja med att lyfta locket till toatanken och häll ner en rejäl skvätt med ättika. Gå vidare till toalettringen där du sprayar ättika. Blötlägg lite papper med ättika och tryck fast under toalettringens kant i några minuter. Skrubba hela toaletten, spola och toaletten kommer kännas som ny.

Toalettborsten

Det finns ett knep för den också. Häll i en skvätt allrengöring i skålen som borsten står i och doppa ner borsten igen. Nästa gång du använder den, kommer den att vara fräschare än någonsin.

Bonustips: Ta en titt i videon nedan för fler städtips.

Dela på Facebook
Annons