Nöje

Tilde de Paula berättar om tuffa kampen – som tittarna aldrig ser: ”Som en ångestklump”

Annons
av extraextra
9 juni, 2020
Annons

För Aftonbladet berättar Tilde om sin inre kamp som tittarna inte alltid får ta del av.

– Jag blir låg och ledsen och tar jätteilla vid mig, säger hon.

Annons

Tilde har under många år lyst upp de svenska hemmen genom tv-rutan.

Hon är med och leder program som ”Let’s Dance” och ”Hela Sverige Bakar” och nu är hon även programledare för TV4:s nya satsning ”Efter fem”. Hon är väl kanske mest känd för sin medverkan i Nyhetsmorgon som varade i hela 17 år!

View this post on Instagram

❤️ Tack alla duktiga dansare, modiga kändisar, vassa och varma juryn! ❤️ Tack alla hundratals bakom innehåll, bildproduktion, kamera, ljud, ljus, redigering, manus, inslag, koreografi, produktion, rodd, ass, ALLT… ❤️ Tack alla tittare som hejar och peppar! ❤️ Men mest av allt. Tack @davidhellenius – för fyra fantastiskt roliga år för mig – och till 15 outstanding år för dig! Du är bäst! ????????????????❤️

A post shared by @ tildedepaula on

Men hon har gjort mycket annat också; år 2013 fick hon äran att vara julvärd och åren 2016, samt 2017 vann hon Kristallens pris ”Årets kvinnliga programledare”. Visste du att hon, 1999, blev utsedd som ”Sveriges Sexigaste”?

Ja, meritlistan är lång, men det är inte alltid så glatt och glammigt som det kanske verkar på utsidan. Att vara en så pass välkänd person som Tilde är, gör att hon ständigt har många ögon på sig. Något som kan bli extremt påfrestande.

Inre kampen

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om att sitt självförtroende inte alltid är det bästa, och att elaka kommentarer kan sätta henne helt ur balans.

– Det var intensivt med ”Nyhetsmorgon”, ”Hela Sverige bakar”, ”Cancergalan”, ”Polarpriset” och ”Let’s dance” och då kände jag en del signaler som jag så småningom förstod var varningssignaler från kroppen. Jag fattade inte då vad det var, jag blev superkänslig för ljud och fick ont i öronen. Det var doktor Mikael som sa: ”du har ingen öroninflammation, du börjar bli trött och utmattad”. Grejen är att man har inte ens tid att känna efter hur man mår. Ibland har jag känt att nu är det för mycket, berättar hon för Aftonbladet.

View this post on Instagram

Skogsbad. Kallbad. Svampar. Vänner. Eftertanke. Återhämtning. 40 års vänskap. En helg tillsammans. Tack ❤️ @moabeskow @maggiolsson @eva.g.jansson @teresabeale @sarahgill72 @caroline.lutz @annikaingaweber

A post shared by @ tildedepaula on

Hon menar att elaka kommentarer är något som sätter sig hårt och får självförtroendet att vackla.

– Jag tycker jag har bra självkänsla, jag tycker inte jag är sämre än någon annan, men självförtroendet tror jag är ganska bristfälligt hos mig. Om nån säger att den tycker jag är dålig, då tar det supermycket på mig. Det konstiga är att om min man tycker något om mig, då blir jag inte ledsen, då tänker jag wow, vilken utvecklingsmöjlighet. Men om nån jag aldrig har sett, som jag inte vet vem det är och inte har något ansikte på som skriver en kommentar om att jag är helt värdelös, då reagerar jag helt orimligt. Jag blir så ledsen och det undrar jag vad det är, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag blir låg och ledsen och tar jätteilla vid mig. Hur kan det vara så? Jag kan få jättemycket kärlek och få många uppskattande kommentarer, så är det en som skriver att jag är jättedålig och hemsk och sämst. Det blir som en kniv, en ångestklump. Hur många timmar i terapi har man inte ägnat åt att försöka nysta i vad det är för någonting? Jag tycker alla borde gå i terapi. Vill du ha samma värderingar och agera som när du var 14 eller utvecklas med livet? För mig har det varit frågan om personlig utveckling.

Detta är ett så otroligt viktigt ämne och det är så modigt att du öppnar upp dig om det här, Tilde. Du är underbar, låt inte elaka kommentarer trycka ner dig!

Dela på Facebook
Annons