Nyheter

Timbuktu stämmer Sverigedemokraterna på miljonbelopp

Annons
av extraextra
30 november, 2018
Annons

Svenska artisten Jason Diakité, eller mer känd som Timbuktu har nu skickat in en stämningsansökan mot Sverigedemokraterna – på grund av upphovsrättsbrott.

Alla svenskar har förmodligen hört låten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” som Timbuktu är upphovsman till. Låten släpptes 2005 på Universal och den blev en riktig superhit.

Annons

Sverigedemokraterna verkar inte vara något undan tag då de under sin valkampanj 2018 använde budskapet ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön” på sina valaffischer.

I torsdag kom en stämningsansökan från Timbuktu in till Patent- och marknadsdomstolen med texten:

”SD har uppsåtligen eller av oaktsamhet och utan kärandens tillåtelse i sin valkampanj i september 2018 använt texten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön” på valaffischer i vart fall i Stockholm, vilket utgör ett upphovsrättsintrång i förhållande till den aktuella låttiteln och textraden i låtens refräng”.

View this post on Instagram

Gå in på www.endroppemidnatt.se och boka en biljett idag, fyra helger kvar i Stockholm. Dåtid om vår samtid, ett liv och vår framtid. Sång och musik, tal och tankar. 🖤♠️ #endroppemidnatt Foto @kingsizemag.se

A post shared by Jason Diakité (@jasontmbk) on

En miljon i vite

Jason Diakité och Universal kräver nu en miljon kronor i vite ”eller annat verkningsfullt belopp”. Dessutom yrkar de för att Sverigedemokraterna ska betala en ersättning på 250 000 kronor till Universal, och 50 000 kronor till Jason Diakité, skriver Expressen.

Så här säger Sverigedemokraternas pressavdelning om stämningen:

– Vi kan bekräfta att partiet tagit del av en stämningsansökan från Timbuktu och Universal. Då processen är i ett så pass tidigt skede har vi i nuläget inget ytterligare att tillägga.

Dela på Facebook
Annons