Nyheter

Tova Mobergs ex-pojkvän erkänner sig skyldig till mordet

Annons
av extraextra
3 maj, 2019
Annons

19-åriga Tova Moberg mördades utanför Hudiksvall för två år sedan. Ex-pojkvännen nekade då till mordet, men dömdes ändå till livstidsfängelse.

Nu har han kommit fram för första gången och erkänt att han var skyldig till mordet, i TV3-dokumentären ”I huvudet på en mördare”.

Annons

Det var den 13:e maj 2017 som Tova Moberg försvann från Njutånger, i Hälsingland. Det var ett stort sökpådrag som inleddes och bara ett par dagar senare så anhölls det tre män i 20-årsåldern, misstänkta för människorov.

Tova hittades död i vattnet samma kväll vid 23-tiden. När kroppen identifierades kunde de konstatera att det handlade om ett mord istället för människorov. Den 18 maj på torsdagen så häktades en av männen, Tovas 22 årige ex-pojkvän.

Ex-pojkvännen har hela tiden nekat till brottet och det är inte förrän nu som han har erkänt sig skyldig till mordet på Tova. I TV3-dokumentären ”I huvudet på en mördare” så skriver han detta i ett handskrivet brev:

”Jag är skyldig till den huvudsakliga ansvarsfrågan men oskyldig till övriga åtalspunkter som jag även erkänt.”

Anmäldes för misshandel

Det var 2014 som Tova och 22-åringen för första gången inledde sin relation. Efter ett par år, i mars 2017, så anmälde hon pojkvännen för misshandel. Det kom snart fram att misshandeln hade skett vid flera tillfällen.

Ex-pojkvännen åtalades som misstänkt för mord och grov kvinnofridskränkning den 17 november 2017. I åtalet kom det fram att han hade tagit hennes liv genom strypning och slag med hammare ett 20-tal gånger.

Fynd i Tovas dagbok

Ett viktigt fynd i utredningen var Tova Mobergs dagbok, där hon skriver detta:

Källa: Polisen

”Han säger jag kommer att dö, jag vill inte dö. Det är så fucking orättvist, jag vill inte dö för något han gjort. Om jag överlever sommaren drar jag direkt” skriver Tova Moberg i sin dagbok på julaftonen 2016, enligt SVT.

Dela på Facebook
Annons