Familj

Träningsprofilen var gravid i vecka 20 – nu har hon somnat in

Annons
av extraextra
11 juni, 2019
Annons

Träningsprofilen Terese Alvén var gravid i vecka 21 när hon tvingades göra en abort på grund av en aggressiv form av äggstockscancer.

Nu ligger hon nedsövd den sista tiden i livet.

Annons

Terese Alvén har varit en stor träningsinspiration i flera år. Tvåbarnsmamman har skrivit flera böcker om träning och hälsa och hon driver även en blogg samt en podcast.

I november blev Terese gravid och nu i sommar skulle familjen, bestående av pappa Glenn Boström samt barnen Charles, 8, och Tilde, 6, växa.

Men det blev aldrig något syskon till barnen.

Psst. Imorgon släpps en spännande nyhet här, något jag har längtat att få dela med er. Tror att ni kommer gilla det!

Posted by Terese Alvén on Tuesday, May 29, 2018

Tvingades göra abort

När Terese bara var ett par veckor gravid växte hennes mage otroligt snabbt och det visade sig bero på en cysta som växte på hennes högra äggstock.

I december kunde läkarna avlägsna cystan, som var en borderlinetumör – varken elak- eller godartad, och graviditeten kunde fortgå.

Men det uppstod komplikationer i vecka 20 och Terese tvingades genomgå en abort i februari.

– Vi tog beslutet att avbryta graviditeten. Det var väldigt tufft, men vi tog oss igenom det, säger Glenn Boström till Expressen.

Idag får jag min första dos cytostatika/cellgifter. Tack för alla hejarop. Fortsätt springa för mig, det ger kraft. #äggstockscancer #cancerfonden #cytostatika #cancer #fuckcancer

Posted by Terese Alvén on Friday, May 24, 2019

Var cancer

I mars fick Terese tillbaka smärtan i magen och en cysta på vänster äggstock upptäcktes.

Den 26 april lades Terese in på Danderyds sjukhus och där har hon varit sedan dess.

Läkarna diagnostiserade Terese med en aggressiv form av äggstockscancer, som kunde härledas till cystan de opererade bort i december.

Sedan dess har hon drabbats av en rad komplikationer och proppar i lungor samt hjärtat.

Idag firar jag min 37:e födelsedag och Global Running Day. Ni som kan, spring för mig, idag och andra dagar. Läs mer på…

Posted by Terese Alvén on Wednesday, June 5, 2019

Sista födelsedagen

I onsdags fick Terese fira sin födelsedag på sjukhuset då hon blev 37 år. Födelsedagen kommer att bli hennes sista.

– Hon har varit otroligt stark genom hela förloppet och kämpat in i det sista. Men i fredags släcktes den sista gnistan av hopp hos henne. Nu fanns det inget annat kvar än valet att må riktigt dåligt den sista tiden, vilket förutom henne själv skulle påverkat hennes barn och anhöriga, säger vännen Jane Haglund.

På lördagen tog Terese beslutet, i samråd med läkare, att vara nedsövd den sista tiden i livet. Hon fick ta farväl av sina nära och kära, som fortfarande sitter och vakar över henne.

– Vi pratade om de fina minnen vi har. Jag lovade henne att jag ska ta hand om barnen, att jag ska finnas för barnen, att jag ska säkerställa att de alltid ska minnas mamma. Hon ska finnas med i deras liv, även om hon inte kommer vara här fysiskt.

Somnat in

Natten till tisdagen den 11 juni tog Terese Alvén sina sista andetag och somnade in.

– Jag väljer att känna att Terese har fått lugn och ro nu, att hon slipper smärtan och ångesten kring sjukdomen. Jag tror att det är så hon skulle vela haft det, säger Glenn till Expressen.

Dela på Facebook
Annons