Familj

Trebarnspappan dog plötsligt – efter att ha druckit detta varje dag

Annons
av extraextra
3 mars, 2020
Annons

John Reynolds trodde att han hade kommit på ett bra sätt för att hålla honom vaken under sina nattskift.

Men hans fru Cassondra, från Kalifornien, säger att det var en vana som skulle ha ihjäl honom.

Annons

41-åringen, som varken drack alkohol eller rökte, dog i februari 2011 efter att ha lidit av ett hjärtstopp.

Trebarnspappan brukade arbetade nätter som mekaniker och brukade konsumera en energidryck på väg dit.

En morgon vaknade Cassondra av att maken hade svårt att andas. Hon tvingades utföra HLR medan de desperat väntade på räddningstjänsten.

Hon fick senare reda på att han hade drabbats av hjärtstillestånd och transporterades omedelbart till sjukhus där han sattes på livstöd och placerades i ett medicinskt inducerat koma.

Bara några veckor senare konstaterades John hjärndöd och Cassondra satt kvar med det hjärtskärande beslutet att stänga av livsstödet.

Cassondra om maken

Paret, som hade varit tillsammans i tio år, hade tre pojkar tillsammans som var fem, sex och åtta år vid tillfället.

Cassondra berättar om maken: ”John var frisk, han tränade varje dag, han hade haft en fullständig fysisk undersökning månaden före och alla hans resultat kom tillbaka bra.”

Men bara en månad senare drabbades han av hjärtstillestånd.

”När han kom till sjukhuset berättade läkaren att hans sockernivåer var skyhöga och frågade mig alla typer av frågor om hans livsstil, om han tog droger och om han hade några hälsoproblem. Han sattes i ett medicinskt inducerat koma och ett terapeutiskt tillstånd av hypotermi för att försöka förhindra ytterligare skada på hans hjärna orsakad av brist på syre.”

Tillslut kom läkarna på anledningen.

”Så småningom frågade läkaren mig om han drack energidrycker och jag svarade ja, men bara en gång om dagen.”, säger hon och fortsätter:

”Han förklarade omedelbart att det bara tar en energidryck för att påverka ditt hjärta som orsakar hjärtrytm.”

14 dagar efter att han först togs in på sjukhuset uttalades han hjärndöd och Cassondra valde att stänga av hans livsstöd.

Vill varna andra

Nu vill Cassondra varna andra och berätta hur farliga dessa typer av drycker är.

”Jag vill att folk ska veta hur farliga dessa drycker är och jag vill att folk talar om det för sina nära och kära, eftersom det händer hela tiden. Läkaren sa till mig att dricka energidrycker är som att spela rysk roulette med sitt liv och det verkligen fastnade i mig”.

Nio år efter sin make död, har Cassondra lanserat medvetenhetsprojektet som syftar till att öka medvetenheten om farorna med energidrycker och kosttillskott före träning.

”Det är viktigt att människor förstår att farorna inte bara ligger i det höga koffein- och sockerinnehållet. Det är den synergistiska effekten när dessa ämnen kombineras med de ytterligare stimulansmedel som finns i energidrycker som verkar orsaka så många hjärtproblem.

Dela på Facebook
Annons