Nöje

TV4:s besked – därför saknas Malou efter tio i tv-rutan

Annons
av extraextra
13 januari, 2020
Annons

”Malou efter tio” har fått ta emot en hel del kritik på sista tiden.

Nu berättar TV4 varför programmet varit frånvarande i tv-rutan.

Annons

TV4-profilen Malou von Sivers, 66, började jobba på TV4 för 25 år sedan. I början var hon en av programledarna för Gomorron som idag heter Nyhetsmorgon. Sedan 2006 styr Malou skutan i intervjuprogrammet Malou efter tio.

Tidigare i november avslöjade Malou vad tittarna kommer få se i höstens säsong av Malou efter tio.

– Det har blivit succé med bland annat Perspektivpanelen som vi har på torsdagar, så det är jätteroligt. Annars har vi i veckan som gått haft en väldigt upphetsad skoldebatt, efter vårt tema ”pojkar i skolan”, sa hon och tillade:

– Allt går jättebra, det går bara bra.

På frågan om hur länge programmet kommer fortsätta svarar Malou lite skämtsamt:

– Vi fortsätter i en evighet.

Bildkälla: Instagram

Kritiken mot programmet

Det har blivit en hel del kritik mot TV4-profilen och programmet den senaste tiden. Detta efter ett inslag som visades i början av december när rapparen Greekazo och programledaren Anders Öfvergård, 51, som är aktuell med serien Anders och knarket, diskuterade musik om narkotika.

Både Malou och Anders ifrågasatte artisten för att han nämner våld och narkotika i sina låttexter. Detta gjorde så att det vällde in kritik i sociala medier mot programledaren då de tyckte att rapparen blev orättvist behandlad. Att hon hade ställt honom mot väggen när det kom till vad han sjöng om.

Bildkälla: TV4

Det är även flera tittare som nämner, efter detta avsnitt, att Malou har en tendens att avbryta sina gäster när de pratar.

”Trist när det tas upp så viktiga ämnen, jag tittar inte längre då det känns som det måste stressas fram. Alldeles för ofta hon avbryter för att jag tycker det blir osammanhängande”, skriver en person i en kommentar på programmets Instagram.

TV4:s besked om Malou efter tio

Just nu sänds inte programmet och programmet kommer tillbaka i slutet av januari. Men detta beror inte på kritiken eller något liknande, utan programmet sänds precis som planerat.

”Malou Efter tios säsong är lika lång som vanligt och startar samma vecka som vanligt”, skriver Liv Sander, presskontakt vid TV4, i ett mejl till Hänt.

Dela på Facebook
Annons