Hemsk

Tvåbarnspappan hamnar i koma med ”insjunken hjärna” efter attack – gärningsmannens straff får internet att koka

Annons
av extraextra
26 november, 2019
Annons

Tvåbarnspappan har legat i konstgjord koma i 1,5 år på grund av en brutal attack där han förlorade halva skallen.

Nu är folk rasande över gärningsmannens straff.

Annons

Den 28 maj förra året blev 32-årige Steven Augustine attackerad och misshandlad med ett basebollträ. Ett år senare kämpar han fortfarande för sitt liv.

Basebollträet krossade halva skallen och sedan dess har han haft en stor grop in huvudet. Sedan dess har Steven legat i en konstgjord koma.

Dömdes till ”ringa brott”

Vid undersökningen på sjukhuset konstaterade läkarna att skadorna på Stevens skalle var utförda med ett trubbigt föremål. Advokaterna hävdar dock att skadorna orsakades av att Steven föll bakåt och slog huvudet i marken. Vidare så yrkar de att förövaren endast slog pappan en gång.

”Skadorna på hans huvud överensstämde med ett enda slag, skallfrakturen var överensstämmande med ett fall bakåt”, säger Ulster Countys allmänna åklagare Holley Carnright till ABC 7 News.

Omständigheterna gjorde att misshandeln bedömdes som ringa brott, efter att gärningsmannen erkänt sig skyldig. Han fick ett fängelsestraff på 365 dagar men gick fri redan efter 72 dagar.

Vill ha rättvisa

Donna, som är Stevens mamma, är mycket kritisk till straffet och vägrar tro att ett enda slag orsakade de allvarliga skadorna på hennes son.

”De orsakade skadorna kan inte ha tillkommit efter ett enda slag. Den vänstra sidan på hans huvud krossades, han drabbades av flera frakturer i huvudet och ansiktet, och han har en hjärnblödning.”

”Förövaren fick ett lindrigt straff och jag vill bara ha rättvisa för min son som kämpar för sitt liv varje dag. Steven var en glad kille som ville ha kul och älskade sitt jobb som kock – han jobbade 12-timmarsskift men hade ändå ett leende på läpparna efter arbetsdagen.”

”Han älskar sina barn och sin familj mer än allt annat i världen och att se honom nu, med svåra hjärnskador, är förkrossande. Jag är förtvivlad – min son är i ett vegetativt tillstånd.”

Dela på Facebook
Annons