Nyheter

Vägarbetarnas vädjan till alla trafikanter – efter otäcka olyckan

Annons
av extraextra
10 juni, 2020
Annons

Företaget Wilda Transport & Entreprenad vädjar nu till trafikanter att ta det lugnt i trafiken och vara mer uppmärksamma, efter trafikolyckan.

”Vi som arbetar på vägen hoppas att människor ska vakna till och vara uppmärksamma vi vill också komma hem till våra familjer.”

Annons

Aftonbladet skriver om trafikolyckan som skedde i torsdags på väg 73 i Västerhaninge.

Där hade Wilda Transport & Entreprenad fått uppdraget att säkra en del av vägen. En chaufför åkte därför ut med en TMA-bil och ställde sig på plats.

– Vi skyddar arbetare som jobbar längs vägen. Vägarbetare, räddningstjänst, ambulanspersonal. Längst bak på våra bilar är en upplyst varningsskylt och krockkudde, säger Niklas Henriksson, driftsansvarig på företaget till Aftonbladet.

Det bildas snabbt en lång kö i filen bredvid, och trots den långa kön och en blinkande varningsskylt kommer en lastbil i 80 km/h rakt mot skyddsbilen.

– Lastbilen kör i hög hastighet. Min chaufför tar tag i ratten och tänker: Nu smäller det.

Och en krock blev det.

– De fick ringa 112 och vägen var tvungen att stängas av, säger Niklas till Aftonbladet och fortsätter:

– Som tur är mår chauffören bra, men öm i kroppen. Det hade kunnat gå värre om hon inte sett lastbilen komma.

Idag hände det dom inte får hända. Vår TMA blev påkörd. Vår chaufför klarade sig bra under omständigheterna och det är…

Publicerat av Wilda Transport & Entreprenad AB Torsdag 4 juni 2020

 Uppmaningen till alla trafikanter

Efter olyckan vände sig Niklas till sociala medier. På företagets Facebook-sida skrev han ett inlägg där han vädjar till alla trafikanter att vara mer uppmärksamma.

”Idag hände det som inte får hända. Vår TMA blev påkörd. Vår chaufför klarade sig bra under omständigheterna och det är det viktiga. Även om TMA bilen är stor så är lastbil och släp i 80km/tim mycket större. Vi som arbetar på vägen hoppas att människor ska vakna till och vara uppmärksamma vi vill också komma hem till våra familjer. Så tänk er för hur ni kör!!!”

Det är så viktigt att vara uppmärksam i trafiken. Som tur var gick det bra denna gång, men det hade kunnat gå så betydligt mycket värre.

Lyssna på Niklas och tänk er för!

Dela på Facebook
Annons