Djur

Världens största örn har flyttat till Sverige: ”En otroligt mäktig och imponerande fågel”

Annons
av extraextra
20 maj, 2020
Annons

Nu har två jättehavsörnar flyttats från Moskva till Kolmårdens djurpark.

Dessa örnar är världens största och har flyttat till Kolmården som en del i ett internationellt bevarandeprogram, enligt Aftonbladet.

Annons

”Med ett vingspann på 2,5 meter och en vikt på närmare 10 kg är det en otroligt mäktig och imponerande fågel”, skriver Kolmården på Facebook till bilderna på den stora örnen.

Publicerat av Kolmården Tisdag 19 maj 2020

Förhoppningen är att de två örnarna ska häcka på Kolmården, så att de i framtiden kan säkra artens överlevnad. Arten är just nu utrotningshotad.

– Förhoppningen är att jättehavsörnarna ska häcka och få ungar här på Kolmården och på så sätt bidra till att skydda sin art. Jag tror många kommer att fascineras av att se dessa stora fåglar på nära håll, säger Filip Johansson, djurchef på Kolmården, i ett pressmeddelande enligt Aftonbladet.

Publicerat av Kolmården Tisdag 19 maj 2020

Denna fågel förekommer naturligt längs kusten i nordöstra Ryssland och Japan. Dock har skogsskövling, kemikalier i vatten och blyförgiftning påverkat örnens population negativt.

En otroligt fascinerande fågel! Vi hoppas verkligen att dessa jättehavsörnar inte behöver riskera att utrotas länge till.

Dela på Facebook
Annons