Nöje

Youtubern Amanda, 24, lever på 900 kronor i månaden – riskerar att bli hemlös

Annons
av extraextra
12 februari, 2020
Annons

Youtubern Amanda Konscanski tjänar 900 kronor i månaden, är hemlös och lånar pengar för att ha råd med hårförlängningar.

Nu får hon hjälp av Lyxfällan.

Annons

I tisdagens avsnitt av Lyxfällan gjorde programledaren Magnus Hedberg besök hos Amanda Konscanski, 24. Amanda lider av social fobi och kan därför inte gå på arbetsintervjuer, enligt hennes själv.

Sedan en tid tillbaka har Amanda bott hos olika vänner, som hon dessutom lånar pengar av.

Amanda har en Youtubekanal med 44 000 följare där hon gör videos om slime, hår och mat. Dock blir bara inkomsten 900 kronor varje månad.

– Det är i stort sett min inkomst varje månad. Det har gått väldigt lång tid där jag flera gånger i veckan frågar mina kompisar om pengar, säger hon i ”Lyxfällan”.

Nu riskerar hon att hamna på gatan.

Bildkälla: Lyxfällan

Lånade 5 000 kr till hårförlängning

För ett par månader sedan lånade Amanda 5 000 kronor för att kunna gå till frisören och sätta in löshår. Detta för att göra en video till sin kanal.

– Jag gjorde det för att få till en rolig video. Jag hade längtat efter att göra den här videon. Men jag vet att det var jättedumt, säger hon i programmet.

Inte haft ett jobb på flera år

De ekonomiska problemen tog sin början när Amanda avslutade sin utbildning inom kommunikation och media. Sedan dess har hon varken jobbat eller gått på någon arbetsintervju.

När hon, med hjälp av coachen Philip Diab, väl tar sig till en intervju är hon skakig efteråt.

– Jag känner att jag inte gav de svaren som jag ville säga. Det var många frågor som jag inte kunde svara på. Det kändes dåligt av mig, säger hon i programmet.

Stödet från Therese Lindgren

Sveriges största Youtuber, Therese Lindgren, som också varit öppen med sin psykiska ohälsa, kommer oväntat in i programmet för att stötta Amanda.

– Jag blev jättechockad när hon sa att hon sett på mina videos, säger Amanda om mötet.

De träffas över en kopp kaffe och Therese Lindgren berättar att hon är imponerad över att Amanda ändå tagit sig till intervjuerna. Dessutom bjuder hon in Amanda till sin Youtube-kanal.

– Jag är glad över att hon vill göra en video med mig, säger Amanda.

”Lyxfällan” sänds på tisdagar klockan 20.00 på Viafree, Viaplay och TV3.

Dela på Facebook
Annons