Intressant

6 saker som är riktigt bra att tänka på innan du ska ha samlag

Annons
av extraextra
20 januari, 2019
Annons

Här har vi samlat en lista på 6 saker som är bra att tänka på innan man ska ha samlag.

 

Annons

Att du verkligen vill ha sex

Innan du har sex kan det var bra att tänka på om du verkligen känner för att ha sex – för stunden och med just den personen. Fundera på om du är sugen, om du tänder på henne/honom, om du är kåt nog och om du verkligen orkar ha sex.

Ha inte sex med någon bara för att den personen vill, utan för att ni båda vill!

Att kroppen är med

Ibland är hjärnan och kroppen inte riktigt i synk med varandra. Du kanske är jättekåt mentalt men blir varken våt eller hård. Eller tvärtom.

Att ha sex när det gör ont kan leda till något som heter vaginism.

Det ska inte göra ont

Sex överlag ska inte göra ont, och det kan finnas flera anledningar till varför det gör det. Det kan bland annat bero på vaginism, vestibulit, trång förhud, kort penissträng, infektion och svamp.

Om det gör ont vid sex kan du fundera över vilken typ av sex du verkligen gillar, och när det inte gör ont. Oralsex och smeksex upplevs ofta som att det inte gör lika ont som vaginala eller anala samlag.

Om det gör ont även när du onanerar kan det vara en bra idé att ta kontakt med en duktig barnmorska eller gynekolog för att ta reda på varför.

Prata först – ligg sedan

Det kan vara helt fantastiskt att prova nya saker och leva ut fantasier. Men kolla av att din partner fantiserar om samma sak, och att ni vill prova det samtidigt.

Det är inte schysst att presentera en sexfantasi genom att helt oväntat piska den andra personen, exempelvis. Prata om vad ni vill och inte vill innan ni ses, så får ni ut det bästa av det.

Tack för igår-smset

Många som inte vill ha ett förhållande verkar dra sig ifrån att höra av sig dagen efter. Men ett sms dagen efter kan vara ett bra sätt att kolla att den andra mår bra – det betyder ju trots allt inte att ni ska gifta er.

Skydda dig

Om varken du eller dina sexpartners vill ha barn kan det ju vara en bra idé att skydda dig. Kommer du inte ihåg om du tog ditt p-piller? Desto större anledning att använda kondom.

Dra-ut-den-metoden är tyvärr inte särskilt säker och skyddar varken mot graviditet eller könssjukdomar.

Dela gärna med dig av de här tipsen!

Dela på Facebook
Annons