Hemsk

94-åriga farmors hälsa blir sämre – familjen gömmer en kamera i rummet och inser varför

Annons
av extraextra
1 december, 2019
Annons

När man hör om hur personalen behandlar äldre personer väldigt dåligt tror man att det aldrig ska hända sin egna familj.

Men för denna familj i England hände det – och de tog bra åtgärder för att sätta dit personalen.

Annons

Familjen placerade kvinnan på ett äldreboende i Brent, England, 2017 efter att hon ramlat.

Vad familjen inte visste då var att hon skulle komma ännu närmare farligheterna.

Bildkälla: Youtube

Installerade dold kamera

Tre vårdare har dömts till fängelsestraff sedan 94-åriga Panibens familj installerade en dold kamera för att ta personalen på bar gärning, enligt brittiska Metro.

Kvinnans familj började bli oroliga efter att hennes hälsa ”snabbt försämrades”. Hennes son, Kirti och barnbarn, Amit, gömde undan kameran i en fotoram på 94-åringens rum och väntade för att se vad de skulle se på film.

Det visade sig att deras värsta mardröm skulle bli sann. Filmen visade hur personalen var våldsamma, utsatte henne för verbal misshandel, hotade henne, slog henne och till och med droppade kokande hett vatten på 94-åringen.

Bildkälla: Youtube

Dömda till fängelsestraff

”Vi kunde inte tro att det var sant”, säger Amit och fortsätter:

”Äldreboendet verkade så professionellt först. Det är hemskt att tänka på den fruktansvärda grymhet som min farmor led av i händerna på dessa kvinnor.”

De 3 vårdarna dömdes till sex, fem och fyra månaders fängelse efter ha erkänt sig skyldiga till brotten.

Bilderna visades i rätten, bland annat en där en av vårdarna slog 94-åringen medan hon frågade: ”Varför slår ni mig så mycket?”

Gav henne öknamn

Vårdarna filmades också när de gav 94-åringen öknamn och mobbade henne för att hon var pensionär. De hånade henne också för att hon var vegetarian av religiösa anledningar. Personalen hade även sagt till damen att de skulle mata henne med kyckling.

I domstolen sa domaren Lana Wood till vårdarna:

 ”Ni har berövat Mrs Shah på den värdighet och respekt som hon hade rätt till. Hon borde ha behandlats med vård och omsorg. Men hon behandlas utan mänsklighet och ibland fysiskt överfallen. Det fanns en kultur av att acceptera missbehandling.”

Dela på Facebook
Annons