Nöje

Alexander Karim sätter ned foten – efter historien om Josefin Nilsson

Annons
av extraextra
25 mars, 2019
Annons

I fredags släpptes dokumentären ”Älska mig för den jag” om Josefin Nilssons liv, på SVT.

Dokumentären har rört upp mycket känslor hos tittarna och en som reagerat extra starkt är Alexander Karim.

Annons

Dokumentären lägger stor vikt på artisten och skådespelaren Josefin Nilssons destruktiva förhållande med en känd svensk skådespelare under 90-talet, och de skador hon fick av psykisk och fysisk misshandel.

Under slutet på 90-talet dömdes dåvarande pojkvännen för misshandel, upprepade olaga hot, skadegörelse och överträdelse av besöksförbud, men efter ett överklagande fick han villkorlig dom.

Alexander Karim sätter ner foten

Nu sätter skådespelaren Alexander Karim ner foten mot mäns våld mot kvinnor – och hans text på Nyheter24 har hyllats av tusentals.

”Jag såg just ”Älska mig för den jag är”. Dokumentären om Josefin Nilsson. Och det värker i kroppen. I magen. I själen.”, börjar han sin text och fortsätter:

”Hur kunde det här få hända? Att den här mannen systematiskt och under flera år fick ta ut sina brister, sina tillkortakommanden, sin osäkerhet och sin ilska på en annan människa, så till den grad att hon till slut bara slutade leva. Gav upp.”

View this post on Instagram

One Bracelet for change. UN Women. Campaign against violence against women. @unwomensweden @onebraceletofficial #orangeday

A post shared by Alexander Karim (@alexanderkarim) on

Nu sätter han ner foten mot tv-branschen och önskar en förändring.

”Det är dags att tacka nej. Så det gör jag nu. Till branschen. Ja, jag kommer att förlora pengar på det här. Det vet jag. Min karriär kanske går åt helvete men nu får fanimej vara nog.”, skriver han och fortsätter:

”Jag tackar härmed nej till, filmer, tv-serier, pjäser och projekt med de gubbslem och skitstövlar som både jag och ni känner till men som vi av juridiska skäl inte kan nämna vid namn. Men vi vet vilka ni är. ”

Förövarens ord

När Expressen frågar Josefins förövare hur han känner efter dokumentären svarar han så här:

”Det är inget jag kan göra nåt åt nu. Det är en gammal historia och bygger på vad en människa säger och hur hon upplever det här.”, säger han och fortsätter:

”Men det här är gamla grejer och det är redan dömt i det här. Det finns ingen rättegång eller någon som skulle ta upp det här. Människan är dessutom död och kan inte höras.”

Josefin Nilsson avled den 29 februari 2016 – endast 46 år gammal. 

Dela på Facebook
Annons