Djur

Därför bör du aldrig ge din hund glass – kan gå illa till!

Annons
av extraextra
8 juli, 2019
Annons

Under de härliga sommardagarna som varit kanske man blir lockad till att ge hunden smakprov på glassen du nyss köpt.

Detta ska du inte göra eftersom det kan göra så att hunden far illa till.

Annons

Sommaren har erbjudit värmerekord flera gånger om, fastän värmerekorden så var midsommarhelgen kall och regnig som den brukar vara. Dock efter midsommarhelgen började solen skina på, kanske lite för mycket?

Man kan bli sugen på att köpa en god glass när det är så varmt. Om du har en hund kanske du vill ge hunden ett smakprov på glassen. Detta ska du verkligen inte göra!

Bildkälla: Pixabay

Hundar likaså människor kan tycka att värmen är väldigt jobbig, men hundar svettas inte som vi människor. Vilket i sin tur gör att de blir lättare överhettade, skriver Metro.

Att ge hundarna din glass för att svalka ner sig är en väldigt dålig idé. Hundar tål verkligen inte mjölkprodukter på grund av laktosen i den.

Metro skriver: om hundar äter mjölkprodukter så kan de få som bieffekt att få diarré eller en allergisk reaktion som gör att deras hud börjar klia. Förutom detta finns det väldigt mycket kalorier i glass för en hund, vilket leder till en viktuppgång.

Om du verkligen vill ge din hund glass så finns det speciell hundglass som du kan köpa till hunden. Men andra sätt att svalka din hund på är till exempel att låta den bada.

Dela på Facebook
Annons