Nyheter

Hårda attacken mot Annie Lööf – efter gravidbeskedet: ”Vill du föda barn i en städskrubb?”

Annons
av extraextra
27 augusti, 2019
Annons

Förlossningsvården och bristerna med den har varit en stor fråga inom svensk politik.

Nu vill debattören och journalisten Lisa Bjurwald kliva in i diskussionen – med ett par frågor till Annie Lööf (C).

Annons

BB-krisen är något som har fått många att engagera sig i genom de senaste åren. Krisen handlar framförallt om nedläggningar som har skett av BB-sjukhus i landsbygden, men också att brister i förlossningsvården har ökat.

En av dem som har tidigare kritiserat situationen är journalisten och debattören Lisa Bjurwald. Aftonbladet har publicerat en debattartikel där Lisa kliver in i diskussionen med fart – speciellt med en pik till Centerledaren Annie Lööf.

Bjurwalds kritik

Lisa Bjurwald håller inte tillbaka i sin text med något. Hon beskriver bland annat hur politiker ger vissa löften i offentliga sammanhang för att sedan inte fullborda det när det gäller. Hon skriver också att kvinnors psykiska och fysiska hälsa riskeras när BB-sjukhus läggs ned, samtidigt som hon drar upp exempel på vilka kvinnor som hamnat illa till.

Efter en bit in i texten börjar Lisa Rikta sig in på Centerledaren direkt – och det är inga snälla ord som Annie Lööf får ta emot.

Hårda frågor till Annie Lööf

Lisa Bjurwald skriver att ingen politiker är riktigt oskyldig till BB-krisen men att hon ändå riktar sig in på en specifik – Annie Lööf. Detta eftersom Centerledaren är gravid, vilket väcker särskilda frågor hos Lisa.

”Annie, vill du verkligen föda i en städskrubb? Eller längs en motorväg, eller kanske i panik hemma på kökssoffan utan smärtlindring?”

Hon fortsätter, med en specifik uppmaning till partiet:

”Om svaret är nej, berätta gärna om Centerpartiets planer för en levande landsbygd, där människor vågar slå sig till ro och bilda familj – och vad ni gör för att stoppa nedläggningarna.”

Bildkälla: Instagram

Budgeten

Förlossningsvården har fått 400 miljoner kronor extra per år sedan 2015. Detta gör att budgeten för 2019 är totalt 1,59 miljarder, skriver Regeringskansliet.

Men trots detta så har det ändå skett flera nedläggningar under de senaste åren, nu senast var det BB i Karlskoga som lades ned i juni. Vilket har bland annat skapat en hel del uppröra människor – Lisa Bjurwald är bara en av dem.

Dela på Facebook
Annons